Hoe kun je meubels "vintage" schilderen?

Ik heb een aantal meubels(hout) die ik graag zou willen schilderen. En ik wil ze zo graag een beetje "oud" laten lijken. Heeft iemand enig idee hoe dat moet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Verfen en met een brander over wat delen heen. Alleen voor de roetzooi die in het hout trekt

Er zijn allerlei leuke technieken om je meubeltjes oud te laten lijken. Vaak wordt een whitewash en een schuurpapiertje gebruikt, maar je kunt ook meerdere lagen verf over elkaar aanbrengen en dan lichtjes opschuren zodat de onderste laag door de bovenste heen 'schijnt'. Zoek maar eens op decoreren en je vindt een heleboel mogelijkheden, hieronder vast een startpagina.

Bronnen:
http://decoreren.startkabel.nl/

Zwart als eerste laag na d grondverf. Hierna aflakken met 2x de gewenste kleur. Hierna langs sommige plekken een fijn schuuroapiertje halen, zoals hoekjes en randen, en nep-stootplekken. Onregelmatigheid is het toverwoord. Succes!

Bedoel je echt vintage of meer oud Frans brocante a la Riviera Maison? want dat laatste doe je namelijk met kalkverf. Dat geeft een extra matte look. De randen kun evt. inwrijven met kaarsvet, zodat het op de hoeken niet goed pak en dat kalig blijft. Je kan het ook later doorschuren of de gebruikte look!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100