Mijn sleutel is afgebroken in het kettingslot, wat kan ik doen om de sleutel eruit te krijgen? De fiets hangt er nog aan...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De olie, en dan met twee stevige naalden 'm er uit peuteren. Als je de twee naalden er op zet, in de tegengestelde richting die de sleutel moet gaan om er uit te komen. En dan proberen grip te krijgen en 'm er uit te lichten. Succes, lijkt me niet makkelijk.

Je kan proberen met wat slotenspray de sleutel "los" te krijgen in het slot, en dan is het prutsen met een pincet als em niet te diep is afgebroken...

Dat heb ik laatst ook gehad! Bij mij hielp veel smeerolie en het sleuteltje er vervolgens uitpeuteren met een mes. Wonderbaarlijk maar lukte. Succes!

De 'atlijd-passende-loper', beter bekent als betonschaar... als je het slot nog wilt gebruiken: probeer naast de afgebroken sleutel een figuurzaagje te steken en zo de sleutel eruit te vissen.

je kunt je slot ook uitboren met een ijzerboor maar dan is je slot wel naar zijn grootje

Zoek een dief die je slot kan openbreken, of anders de politie (die wil ook nog wel eens helpen). Anders kan je in ieder geval het slot volgooien met kruipolie. Misschien helpt het om met een hamer op het slot te slaan, zodat de sleutel eruit kan trillen. Ik hoop wel dat je dan nog een reserve sleutel hebt, anders moet je maar een slijptol gebruiken.

Heel simpel: 10 secondenlijm. Klein druppeltje aan het afgebroken deel en even tegen het afgebroken deel houden om te drogen en alles er voorzichtig uittrekken. Vooral niet te veel lijm aan de sleutel doen dan loop je de kans dat je ook ander palletjes en veertjes vastlijmt, maar een klein beetje is voldoende.

Laatst ook gehad. Afgebroken sleutel verwijderd met sterke magneet. Die moet je dan wel hebben :-(

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100