hangmat ophangen met 1 boom...Nu wil ik aan de andere kant een paal maken om een hangmat tussen te hangen, waar moet ik aan denken?

Aangezien 1 boom niet genoeg is om een hangmat aan vast te hangen wil ik er dus een paal / balk bij plaatsen om de hangmat tussen boom en paal/balk te kunnen bevestigen.

Mijn idee was om de paal/balk te verankeren in een goed stuk beton in de grond.
Mijn vragen:
1) Kan iemand mij vertellen wat verstandig is voor wat betreft de dikte / doorsnede van de balk / paal?
2) Hoe hoog zal de paal boven maaiveld moeten uitkomen?
3) Wat moet ongeveer de afstand zijn tussen boom / paal?

Het is de bedoeling om er een 2 persoons- of familie hangmat tussen te hangen.
Als iemand anders een andere oplossing heeft dan mag die natuurlijk ook worden gegeven (afgezien van "plant een 2e boom..." oid)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gewoon een dikke (hardhouten) paal van 3 meter 1 meter de grond in. Dat is ook ongeveer hoe diep een grondboor kan. Hoe dik hangt af van de houtsoort en af je het eng vindt als het iets doorbuigt. Leg maar eens een 3 meter paal op 2 blokje en ga in het midden op de paal staan.. Bij goed hardhout is 7x7cm al genoeg. 9x9 vind ik mooier en zit er ook wat steviger uit, dan kan zachthout ook. Als het zandgrond is ben je klaar, eventueel een beetje snelbeton om de paal, vooral onder en bovenin het gat. (dus beetje beton en water erin, even wachten, zand erin en bovenin het gat nog wat beton) In kleigrond het gat iets groter maken en meer beton gebruiken. Hoe ver van elkaar hangt af van de hangmat die ertussen komt, maar beter iets verder dan te dichtbij. Want een stukje touw extra kan altijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100