Hoe kan ik de naden van mijn betonnen plafond dichten?

Ik woon in een nieuwbouwwoning, met van die betonnen platen, met van die naden. Kan ik die dichten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die naden zitten er met een reden, namelijk dat e.e.a., juist in de nieuwbouw, nog kan nazakken. Als je dan niet die naden had zou je heel sterk zien dat er ongelijke niveaus waren. Je kunt gaan proberen te kitten of te plamuren, ma dat blijf je toch zien. Je zou kunnen overwegen een spanplafond te plaatsen, of eventueel het plafond een paar centimeter te verlagen, met gipsplaatsen. Die kun je dan wel weer aan elkaar plamuren en afwerken. Deze beide opties maken ook mooie dingen met inbouwspotjes mogelijk. Maar ze zijn natuurlijk niet zo goedkoop als een grote bus plamuur. Alhoewel... dat kon ook nog best eens in de papieren gaan lopen als je zoveel platen moet wegplamuren (en vermoedelijk onderhouden door de jaren heen).

Je kunt er een vakman bijhalen en die kan zorgen voor een naadloos spuitplafond. Zelf dichtmaken is bijna altijd zichtbaar.

Bronnen:
http://www.architectenweb.nl/aweb/producte...

Koop voor 2.50 euro een kitspuit en koop daar een goede koker kit bij, er zijn veel merken tegenwoordig, neem er een voor naden in beton en een kit die flexibel blijft. In iedere bouwmarkt verkrijgbaar.

had ik bij m,n dochter ook. daar hadden de v.m bewooners ze ook dichtgesmeerd, geen potje dus. we hebben het plafond laten stucen, niet de goedkoopste, maar wel heel mooi strak. p.s in deze tijden zijn er stukadoors genoeg die het voor een heel scherp prijsje doen.

Er is maar een oplossing die gegarandeerd geen kans op scheuren heeft: gipsplatenplafond op regelwerk eronder aanbrengen. Indien je rechtstreeks de betonnaden opvuld blijft de kans op scheurvorming aanwezig.

een nieuw plavond plaatsen is echt onzin. je zou het kunnen laten spuiten, maarja dan zie je de naden nog, maar niet lelijk. of je kan kiezen voor stucgaas en afstucen. of nog beter, na het stucgaas en het stucen, laten spuiten. dat stucgaas zorgt ervoor dat er geen scheuren met werking komen (ook nieuwbouw).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100