Hoelang geeft Asus garantie op de accu ?

Weet jij het antwoord?

/2500

De garantie is net zolang als de laptop oid waar die accu bijhoort. Dat zou je dus op het aankoopbewijs terug kunnen vinden ;)

Waarschijnlijk 6 maanden, dit is de garantie op de meeste accu's. Een laptop heeft standaard een garantie van 1 jaar (net als de meeste (elektronica) producten). De reden dat de garantie van accu's lager is, komt doordat accu's vaak verkeerd worden gebruikt. Tegenwoordig bevatten laptops vaak Li-ion accu's. Deze kunnen, in tegenstelling tot oudere accu's, slecht tegen 100% ontladen. Li-ion accu's dienen bij ongeveer 20% resterende stroom aan het net te worden gehangen. Ze kunnen namelijk bij gehele ontlading "kapot" gaan, waardoor ze niet meer kunnen worden opgeladen.

Hoi ! :) Bij nieuwe laptops is de garantie op de accu "afhankelijk van de fabrikant". Dit kan variëren van bijvoorbeeld 9 maanden tot 12 maanden. Asus geeft meestal 2 jaar garantie op de laptops, de accu valt meestal buiten de garantie periode. Mijn advies is even contact opnemen met Asus of de Winkel waar je het gekocht hebt. Mocht je problemen hebben met je Accu, en valt het buiten de garantie periode, maar niet al te dik. Wie weet willen ze dan nog wel wat extra's voor je doen! Wie niet waagt, wie niet wint. Ik hoop dat dit je vraag beantwoord, anders hoor ik graag van je ! :) Kijk ook even in de bron die ik je heb meegestuurd, misschien kun je daar meer informatie vinden ? Succes !

Bronnen:
http://rma.asus.de/pick_eu/nl/#welcome

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100