Wat is het nut van de bonuskaart bij de Albert Heijn?

Als je geen bonuskaart bij hebt dan gebruiken ze die bij de kassa ligt, zodat je alsnog je bonuskorting krijgt. Wat is dan het nut om er een te hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ten eerste doet niet elke kassiere dat (van de week nog pech gehad daarmee) en ten tweede was het nut van de bonuskaart dus oorspronkelijk dat ah informatie (adresgegevens etc) van zijn klanten heeft en kan koppelen aan de boodschappen die je koopt in ruil voor korting. Dus op zich heb je gelijk: er is geen nut als de kassiere de kassabonuskaart gebruikt. Toegevoegd na 4 minuten: Met de bonuskaart kun je overigens ook terecht bij een zelfscankassa dus dat is dan wel een voordeel als je zo'n kassa hebt in jouw ah.

De AH kan met de bonuskaarten heel goed bijhouden wat voor soort producten er gekocht worden door één persoon. Hoe vaak komt de klant in de winkel, op welke dagen worden wat voor type producten gekocht enz... Veel kaarten staan ook op postcode/klantgegevens geregistreerd. Je kan ook kiezen voor een anonieme kaart. Zie de website van AH.nl voor meer info...

Bronnen:
http://www.ah.nl/bonuskaart

Dan weet AH precies wat je koopt en in de nabije toekomst hoef je niet meer fysiek boodschappen te doen. Ze brengen het gewoon bij je aan de deur door je koopgedrag in het verleden.

Bronnen:
gooieneemlander van donderdag 11 juli 2013

Ik werk bij de Albert Heijn en ons wordt altijd streng verteld dat wij de bonuskaart niet standaard moeten aanslaan als mensen die niet hebben (tenzij ze vragen of we dat willen doen..) Met de bonuskaart gaat alle korting eraf die in de winkel en in de folders staat aangegeven (er staat in heel kleine lettertjes 'aanbiedingen alleen geldig met een bonuskaart' onder de advertenties) Maar: tegenwoordig hoef je helemaal geen formuliertjes of dingen in te vullen als je een bonuskaart wilt. Je kunt er gewoon eentje vragen of pakken en dan weet niemand dat die van jou is, dus dat verhaal van dat Albert Heijn alles van je wilt bijhouden is niet echt waar! Het enige voordeel van een bonuskaart op jouw naam is dat je dan via internet nog extra kortingscoupons kan krijgen, maar dat is voor veel mensen toch te veel moeite..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100