wat gebeurt er met uit de mode geraakte kleding uit kledingzaken?

wat gebeurt er met de kleding die uit de mode is geraakt, of niet meer wordt verkocht? waar gaat dat heen, wat gebeurt ermee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt er van af wat er contractueel afgesproken werd. In sommige winkels wordt die stock nog enkele seizoenen bijgehouden en dan zie je die stukken tijdens de solden weer verschijnen. Soms worden partijen kledingstukken geschonken aan goede doelen in binnen- of buitenland. Soms gaan ze naar een centraal punt (opslagplaats of basic ingerichte winkel voor uitverkoop) waar ze voor een lage prijs worden overgenomen en weer doorverkocht. Soms gaan ze naar een bedrijf waar de kledingstukken worden ontdaan van knopen of andere accessoires die niet van textiel zijn en dan wordt alles gerecycled en herwerkt tot een nieuw concept of product. En ja, soms gaan ze (om diverse redenen) gewoon de afvalcontainer in of worden ze verbrand. Liefs en Fijne zondag nog!

Dat gaat eerst in de uitverkoop en vervolgens wat nog niet verkocht is, in partijen naar opkopers uit binnen- en buitenland.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100