Zijn hoge hakken wel eens de mode voor mannen geweest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de 'renaissance', de late middeleeuwen, liepen de mannen gepruikt en bepoedert op hoge hakken rond. Weliswaar geen naaldhakken of pumps, maar wel behoorlijk vrouwelijke schoentjes met een hakje.

Jahoor in de jaren ´60 v/d vorige eeuw hadden vele mannen platoolzolen wat hoge hakken zijn Toegevoegd na 32 seconden: En ook in de renaissance was het gebruikelijk.

Cowboy boots met high heels zijn ook wel al meermaals in de mode geweest.

Ha, die Annna; Op dit punt hebben de vrouwen de mannen door de jaren heen glansrijk verslagen. Echte naaldhakken heb ik eigenlijk alleen maar door travestieten en Prince zien dragen, maar om nou te zeggen dat die trend echt is aangeslagen.

In het begin van de zestiende eeuw verscheen Catharina de Medici aan het Franse hof op hoge hakken. Men denkt dat ze dit deed omdat ze heel klein was en daardoor groter leek wat haar meer overwicht zou kunnen bezorgen. Deze gewoonte werd dan ook in de rest van het franse koninkrijk heel populair. Want in de zeventiende en achttiende eeuw liepen zowel mannen als vrouwen erop rond. De schoenen waren vaak prachtig versierd en de hakken voorzien van complete schilderijtjes.

Bronnen:
http://www.beautydiscover.nl/beautydiscove...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100