Kun je tandsteen wegpoetsen?

Mijn tandarts zegt dat je tandsteen met een tandenborstel helemaal weg krijgt. Ik geloof daar niet in. Wat zijn de feiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als tandplak eenmaal in tandsteen is veranderd, dan kun je dit niet zomaar meer wegpoetsen. Tandplak kun je wel wegpoetsen. De tandplak die niet verwijderd wordt, wordt hard en verandert in tandsteen. Deze tandsteen kun je niet zelf wegpoetsen. Dit moet de tandarts of mondhygiëniste doen.

Bronnen:
http://www.laugemantandartspraktijk.nl/tan...
http://www.tandarts.nl/html/tandvlees/popu...

Als je lang genoeg poetst, en ook goede tandpasta gebruikt, dan is tandsteen inderdaad weg te poetsen. Het kan echter wel even duren, voordat alles weg is. Sneller gaat het natuurlijk als de tandarts het met zijn haakje verwijderd.

Met zo'n sonisch elektrische tandenborstel schijnt het te kunnen zegt ook mijn tandarts.

Nee, als je tandplak niet goed wegpoetst, wordt op den duur tandsteen gevormd. Dat kan alleen de tandarts of de mondhygiënist verwijderen. Tandplak ontstaat vooral na suikerrijk eten en drinken. Als je al tandsteen hebt, dan kan nieuwe plak zich daar makkelijk op hechten. Sommige mensen hebben eerder last van tandsteen en tandvleesontsteking dan anderen. Dat kan komen door genetische factoren.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100