Waarvoor is een bidet ontworpen?

Je hoort van alles, maar waarvoor is hij nou echt gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een bidet is ontworpen om je geslachtsorgane en anus te wassen. Op google vind je veel informatie hieromtrent. Toegevoegd na 1 minuut: bedoelde natuurlijk organen

Kijk eens, waarom heeft die nou een bidet laten geinstaleerd. http://m.goeievraag.nl/vraag/25018

Niet luisteren naar 'van alles', maar gewoon het onderstaande lezen. Heb ik van Wikipedia geplukt: Bidets worden vooral gebruikt voor het wassen en reinigen van de uitwendige geslachtsorganen en de anus, en ook voor de huid rondom. Bidets komen echter ook van pas om andere delen van het lichaam te wassen; ze zijn bijvoorbeeld erg praktisch voor het wassen van de voeten. Hoewel ze enigszins op een toilet lijken, dient een bidet eerder met een wastafel of bad vergeleken te worden. Bidets worden in dat opzicht zelfs gebruikt als praktisch babybad. Voor mensen met fysieke beperkingen voor wie het moeilijk is in bad te gaan, of die bang zijn om uit te glijden in de douche, is het bidet een uitstekend hulpmiddel om toch de persoonlijke lichaamshygiëne te onderhouden. Bidets komen dan ook erg van pas voor bejaarden en minder-validen en voor mensen met aambeien. Gebruikers die niet vertrouwd zijn met bidets, verwarren deze soms met urinoirs, toiletten, of zelfs drinkfonteintjes. De gebruiker dient naar het toilet gaan voor hij het bidet gebruikt; een bidet dient immers om je te wassen nadien. Over het algemeen wordt men verondersteld op het bidet te zitten met het gezicht naar kraan en straalbuis gekeerd. Het kan echter even efficiënt, en voor sommigen aangenamer zijn, om met de rug naar de kraan en de muur gekeerd te zitten. Bidets bestaan in verschillende vormgevingen. Veel bidets hebben één kraan die (meestal warm) water met druk doet stromen in een bassin. Het bassin kan met een stop afgesloten worden zodat het kan vollopen, of men kan het water laten wegvloeien. Andere bidets hebben een straalbuis die een boog water in de lucht spuit. Deze waterstraal moet dan op de schaamstreek terecht komen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bidet

Op vakantie gebruik ik het regelmatig voor kleine handwasjes, zodat de wastafel nog beschikbaar blijft voor andere zaken. Maar het is dus echt bedoeld voor natte reiniging na gebruik van het toilet. (een afgeleide hiervan zijn de vochtige WC-doekjes die tegenwoordig in de handel zijn). Echt ideaal in warme landen, waar je je toch al zo snel vies voelt. Na gebruik van het bidet droog je je af met een speciaal bidethanddoekje. Hotelgasten willen dit handdoekje nog wel eens verwarren met een voetenmatje. :)

Kort gezegt: het is een vervanger voor wc papier.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100