ia dit slecht voor m'n haar?

Ik was 18 x per week mijn haar is dit slecht? Want mijn haar word namelijk na en paar uur al vet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat is in ieder geval niet goed voor je haar. Weet je dat je haar naar mate je het vaker wast steeds sneller vet wordt? Je kunt beter proberen terug te gaan tot 2x per week wassen. Toegevoegd na 1 minuut: "Bij te vaak wassen, met name met agressieve shampoos, zorgen de vetklieren op de hoofd-huid voor een overproductie ter compensatie van het verlies aan natuurlijke vetten. Dit is de meest voorkomende oorzaak van vet haar. " http://www.newcreation.be/ezine/haar_wassen.html

Hoog tijd om op zoek te gaan naar een andere shampoo die wel geschikt is voor jouw haar! En proberen om je haar met rust te laten, en hooguit 1x per dag kammen/borstelen. Als je veel met je handen door het haar gaat of speelt met je haar dan word het ook snel vet! Je zult even door moeten bijten en een paar weken met vet haar rond lopen zodat je hoofdhuid en haar zich kan herstellen.

Telkens als je je hoofdhuid wast, wordt het natuurlijk vet weggenomen aan je wortels wat de cellen in je hoofd weer stimuleert om extra vet te maken. Telkens je het weer weghaalt,wordt er weer vet aangemaakt. Zo werken die "cellen" te hard om alles in stand te houden en krijg je vlug terug vet haar. Het enige wat je dus moet doen is je haar niet zo vaak wassen! spoel het eens af ipv altijd weer naar die shampoo te grijpen! Je mag je haar maar max.2x per week wassen, als je je hieraan houdt heb je in het begin wel wat vet haar. Na een klein tijdje stabiliseert dit zich weer en heb je niet meer zo snel last van een vette hoofdhuid. Je kunt je haar dus afspoelen en als je uiteinden te droog zijn alleen een conditioner aanbrengen op de lengtes en niets op je hoofd!!!! Dit is echt de enige manier!

Bronnen:
www.beautyweb.nl

ja, dat is niet goed voor je hoofdhuid en haar. Zeep is in principe helemaal niet zo goed voor de huid, het maakt namelijk de natuurlijke beschermingslaag kapot. Was je je haar eens in de twee dagen, of met een zeer milde shampoo een keer per dag, dan kan je huid zich nog wel herstellen. Maar als je dat vaker gaat doen dan kan je lichaam het niet meer bijbenen. Je haar wordt steeds sneller vet, je loopt risico om je huid te irriteren of schimmels te ontwikkelen, etc. Vroeger had ik een klasgenoot die obsessief was over schoon haar, en hij waste het 2-5 keer per dag. Hij ontwikkelde hier hele nare schimmels door op zijn hoofdhuid, en de enige oplossing was om minder vaak te wassen.

Door te veel te wassen, raakt de boel van slag. Het allerbeste kun langzaam aan minderen met je haar wassen, dan wordt het vanzelf steeds minder vet. Ook moet je tijdens het wassen niet hard op je hoofdhuid wrijven en het vermijden om te dicht bij de hoofdhuid te komen. Anders wordt er extra talg aangemaakt en wordt het weer snel vet. Een shampoo voor vet haar valt ook aan te raden. Als dit allemaal niet helpt dan weet ik het niet meer want voor mij werken de eerste twee al erg goed.

Slecht, tja. Het is niet per se slecht. Maar goed is het ook niet want je merkt het nu dagelijks: het werkt niet. Bij veel mensen met vet haar is er een probleem met 'moderne shampoos'. Moderne shampoos bevatten namelijk vaker en vaker en meer en meer siliconen en sulfaten. Siliconen leggen een laagje over het haar heen waardoor het meer glanst en minder snel klit, het nadeel daarvan is dat je haar er vetter van wordt. En dan de sulfaten, dat is een middel dat er voor zorgt dat je haar ontvet raakt, maar het is vrij agressief en daardoor kan je hoofdhuid geïrriteerd raken waardoor je hoofdhuid meer vetten af gaat scheiden. Dan kom je in een soort vicieuze cirkel terecht. Probeer op zoek te gaan naar een echt natuurlijke shampoo zonder siliconen en sulfaten en gebruik die een paar weekjes, kijk of dat werkt (ik vermoed van wel!)

Bronnen:
http://hairfair.forum2go.nl/hoe-kan-je-je-...

18 keer per week is erg veel! En zoals iedereen al zegt; hoe vaker je het wast, hoe sneller het weer vet wordt. Je kunt dit inderdaad weer 'op orde' krijgen door je haren minder vaak te gaan wassen, maar dat zou betekenen dat je de komende tijd met erg vet haar rond loopt, en daar lijk je mij niet echt de juiste persoon voor, aangezien je er nu alles aan doet om dat te voorkomen! Ik gebruikte vroeger altijd leem om mijn haren te wassen. Je kunt dit kopen bij de tuinen of een natuurvoedingswinkel. Je koopt het als poeder. Dit los je op in water, laat het even staan en hierna kun je je haren ermee wassen. Het is geheel natuurlijk en heel goed voor je haar. Je hoofdhuid kan weer tot rust komen, en zal minder talg aanmaken en je haren zijn in die tussentijd niet vet! Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Succes!

ik weet niet of je lang haar hebt of niet maar dit is heel erg slecht voor je haar. Heb je stekeltjes (of ietsje langer) dan hoeven je haren maximaal een half jaar mee, dan gaat het nog maar heb je bijv schouderlang haar dan kan ik me niet voorstellen dat je het ooit gezond kunt houden zo. Tegen vet haar is 1 erg goede remedie (die wel vreselijk is om te doen). Je haar een MAAND niet wassen, dan wassen en dan weer minimaal 2 weken niet. Meestal ben je er dan vanaf en kun je volstaan met zelfs maar 1x per week wassen (als je trouwens in de puberteit bent helpt dit denk ik niet want dan is "alles" veel vetter, ook je huid). Verder is dit ook heel slecht voor je huid (als je elke keer onder de douche gaat). Ik weet niet of het nog bestaat, maar vroeger had je een zg droogshampoo, een soort poeder, helpt wel goed tegen vet haar en is volgens mij minder erg dan al dat wassen

Ik ga iedere dag onder de douche en was mijn haar max 1x per week met shampoo. Mijn haar is in top conditie! Shampoo is helemaal niet zo goed voor je haar... en al helemaal niet nodig. Gewoon met water wassen en eens in de week ofzo met shampoo. De eerste paar dagen is het vreemd, maar al heel snel zul je merken dat je haar veel gezonder is. Ik zal wel een fiks aantal minnen krijgen (zitten nu eenmaal veel vrouwen hier), maar ik doe dit al 10 jaar... Mijn haar voeklt sterk, pluist niet, glanst mooi (foto is geverfd btw) en is dik en sterk. Mijn vriendin is kapster trouwens en is het helemaal met me eens...

ja je moet vet op je haar houden anders is je haar heel snel kapot. vraag er ook even naar bij je kapper

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100