Waarom prikt/kriebelt/jeukt de huid eigenlijk nadat je jezelf net geschoren hebt?

Elke morgen scheren veel mannen hun baard. Nadat ik me geschoren heb lijkt het alsof m'n poriën naprikken (jeuken/kriebelen). Heeft iedereen hier last van? Waar wordt dit eigenlijk door veroorzaakt? En zorgt After-Shave er echt voor dat deze irritatie over gaat, of lijkt dat alleen maar zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je scheert je met warm water en daardoor wordt niet alleen het baardhaar zacht, maar ook je poriën gaan open staan. Het scheermesje trekt aan de haar, waardoor die een stukje uit de porie komt, voordat hij afgesneden wordt. Door deze irritatie en door het beschadigen van je huid krijg je dat vreemde gevoel. Als je aftershave gebruikt dan bijt dat op je huid omdat het alcohol bevat, maar het zorgt er wel voor dat je kleine scheerwondjes ontsmet worden en dat de poriën van je huid zich weer sluiten. Als het brandende gevoel door de after-shave voorbij is, dan is de irritatie inderdaad weg, daar heb je gelijk in.

Omdat je iedere keer als je je scheert je ook een dun laagje huid wegschrapt en dit gaat dan irriteren. Je kan dit voorkomen door scheergel te gebruiken of na het scheren aftershave op te doen. Het beste is ook om een scheermesje te gebruiken met minimaal 4 mesjes liefst 5 dan glijd het gemakkelijker over de huid.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100