Waarom was, is en blijft een stropdas zo populair in zo veel delen van de wereld?

Trends komen en gaan, maar de stropdas (wat eigelijk best een raar ding is als je er over na denkt) die blijft.
Wat is zijn geheim???

Toegevoegd na 13 minuten:
Ja maar waarom? een pak zonder stropdas ziet er ook heel netjes uit. Er wordt gewoon nooit iets nieuws op verzonnen.... Waarom de stropdas?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De stropdas wordt ook wel "pikwijzer" genoemd. Ik vind dat wel wat hebben. Mannen hebben geen decolleté om sexuele of erotische suggesties uit te stralen, dus doen ze het maar met een wegwijzer naar de plek waar het om gaat.

Het kleed mooi af. Ook al draag ik hem zelf steeds minder. Klinkt wel tegenstrijdig trouwens.... :-)

Hij straalt gezag uit en is een soort stereotype. Verder staat een stropdas netjes en maakt het je serieus en niet te chique zoals een vlinderstrik wel doet.

Het hoort bij een net mannelijk uiterlijk en kan ook als beleefd ervaren worden. Voor veel mannen is het zo dat ze voor hun functie niet anders kunnen en dat hun werk dat van ze verlangd. Het komt netjes over en zeker als je bij klanten op bezoek gaat.

Symmetrie wordt van nature uit door de mens als aantrekkelijk ervaren. Een stropdas benadrukt de symmetrie. Dus...

Een stropdas is een algemeen wereldwijd onderdeel van de etiquette lijkt mij. Net zoiets als de soort schoenen denk ik.

Ik vind een pak zonder stroppie er ook goed uitzien hoor. En ik snap je vraag helemaal, want ik vroeg het mezelf ook af. Misschien moet je je daarvoor echt verdiepen in het "stropdassenwereldje" en zoeken naar de oorsprong ervan, om er achter te komen, waarom het nou zo populair is, en nooit uit de mode gaat. We hebben overigens wel "varianten" gehad he, de hele brede grote lange in de 70's, de hele smalle dunne en soms korte in de 80's, en nu kan alles weer bij wijze van spreken. Ik heb alvast even voor je gesnuffeld en dit gevonden. http://www.premiumpromotions.nl/stropdas.html

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100