Is nul een 'even' of een 'oneven' getal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is 0 een even of oneven nummer? Op de getallenlijn wisselen even en oneven nummers elkaar steeds af. 1, 2, 3, 4, 5, 6, even en oneven nummers staan gebroederlijk naast elkaar. Nul staat tussen de twee oneven getallen -1 en 1 en willen we de geconstateerde regelmaat handhaven, moet nul dus even zijn. Een andere manier om tot die conclusie te komen: een getal is even als delen door 2 geen rest geeft. 0/2= 0 en dus moet 0 even zijn. Mijn stelling: er is geen definitie van even nummers mogelijk waar nul niet onder valt zonder het getal nul expliciet uit te sluiten.

Bronnen:
file:///C:/DOCUME~1/Johannes/LOCALS~1/Temp...

Nul is een natuurlijk getal, geen even of oneven omdat het niet deelbaar is. (of zoiets, was geen ster in wiskunde op school.)

Geen van beide. Een even getal heeft als kenmerk dat je het door twee kunt delen (en niks door twee is nog altijd niks), een oneven dat je het niet door twee kunt delen (maar dat maakt van nul nog geen oneven getal. Het is wat dat betreft een uniek cijfer. Vaak rekenen we het in het rijtje van de even getallen als we mooie groepjes van vijf willen hebben en de tien mag niet meedoen. 1-3-5-7-9 / 2-4-5-6-8-0. Maar dat is ook niet echt een nette wiskundige indeling. Nul is de plek tussen het eerste positieve en het eerste negative (oneven) getal. maar het is niks, dus valt er ook niks te delen, noch een overschot, noch een tekort.

GEEN VAN BEIDEN als je in casino speelt even of oneven en de 0 valt,heb je beide verloren

Een even getal is deelbaar door 2, een oneven getal is dat niet. Voor 0 is de vraag dus: bestaat er een getal dat ik met 2 kan vermenigvuldigen zodat ik 0 uitkom. En er bestaat inderdaad zo'n getal: 0 zelf. Daarom is 0 even. Een andere interessante manier om het te zien is dat even en oneven getallen elkaar afwisselen. Tussen elk paar opeenvolgende even getallen zit er dus precies 1 oneven en omgekeerd. Tussen -1 en 1, beiden oneven, zit er dus 1 even getal: 0.

Nul is een even getal om het deelbaar is door nul zonder dat er een rest overblijft. In de formele, wiskundige definitie wordt de nul NIET uitgesloten en is dus per definitie even. Toegevoegd na 9 uur: Ik word terecht gewezen op een fout in mijn antwoord. Het moet zijn ..."deebaar is door twee"...

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Even_numbers

Nul is niets, niets is geen getal. Een getal is iets, dus kan geen niets zijn, wat nul is, dus nul is geen getal.

Een even getal

Als je normaal bekijkt is 0 eigelijk helemaal geen getal van even en oneven . De nul is gewoon een overgang van +naar - Bij de getallen is nul de overgang van + 1 naar -1 En bij de temperatuur is het de overgang van boven 0 naar beneden 0 .

even

het getal 0 moet wel even zijn! De getallen waar 0 van uitmaakt zijn altijd deelbaar door 2, bv 10, 20, 30 etc. Als 0 oneven zou zijn kon je de tientallen niet delen door 2.

Een vraag met meerdere antwoorden. •Zero in Four Dimensions: Historical, Psychological, Cultural, and Logical Perspectives Hier vind je een wat uitgebreidere studie over het getal, met o.a. de vraag of 0 een even of oneven getal is. •Mathforum Zero is an even number. An integer n is called *even* if there exists an integer m such that n = 2m, and *odd* if n+1 is even. From this, it is clear that 0 = (2)(0) is even. The reason for this definition is so that we have the property that every integer is either even or odd. •Ask Yahoo Als je bovenstaande verwijzingen bestudeert zou mijn antwoord zijn: 'laat 0 maar gewoon 0 zijn, niet even en niet oneven'.

Bronnen:
http://www.fi.uu.nl/rekenweb/rekenfaq/welc...

even getal ,this in evenwicht

is 0 een even of oneven nummer? Op de getallenlijn wisselen even en oneven nummers elkaar steeds af. 1, 2, 3, 4, 5, 6, even en oneven nummers staan gebroederlijk naast elkaar. Nul staat tussen de twee oneven getallen -1 en 1 en willen we de geconstateerde regelmaat handhaven, moet nul dus even zijn. Een andere manier om tot die conclusie te komen: een getal is even als delen door 2 geen rest geeft. 0/2= 0 en dus moet 0 even zijn. Mijn stelling: er is geen definitie van even nummers mogelijk waar nul niet onder valt zonder het getal nul expliciet uit te sluiten.

volgens mij is 0 geen getal. alleen in combinatie met een ander cijfer geeft het een tienvoud aan.

0 is geen getal, zwart en wit zijn ook geen kleuren :S

Bronnen:
wiskunde HBO

0 is een even getal. Zie toelichting.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Parity_of_zero

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100