Wat is het verschil tussen de formules: f(x)=ax+b en y=ax+b?

ik weet dat f(x)=ax+b een finctue is , maar wat is eignlijk de nut van functies en welke kenmerk heeft een functie , dat de formule y=ax+b niet heeft?

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

De functie geeft een eenduidige relatie aan tussen twee verzamelingen. Door de notatie f(x) geef je aan dat x de variabele is waar iedere keer een andere waarde voor ontstaat. De notatie y = x is een vergelijking waarbij je y bepaald op basis van de waarde van x. Je kunt voor y ook een waarde invullen waaruit dan de bijhorende x berekent kan worden. Feitelijk is er dus weinig verschil tussen beide maar de eerste beschrijving is meer algemeen en conceptueel en geeft je de mogelijkheid om eenvoudiger ook op dat niveau over functies te denken.

Even een definitie: als je twee verzamelingen hebt , dat mogen twee dezelfde of twee verschillende verzamelingen zijn, dan is een relatie tussen die twee verzamelingen een verzameling combinaties van elementen uit de beide verzamelingen. Men zegt dat twee punten een relatie met elkaar hebben als ze in de relatieverzameling zitten. Voorbeeld van een relate twee keer de verzameling natuurlijke getallen. Een voorbeeld van een relatie is dan "kleiner dan". De relatieverzameling is dan : de combinatie (x, y) is een element van de relatieverzameling "kleiner dan) als x en y allebei natuurlijke getallen zijn en x

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100