hoe meet teken ik een hoek van 134 graden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Trek een horizontale lijn. Neem een gradenboog. Leg die met de onderkant tegen de rechte lijn. Zoek 134 graden op de boog op. Zet op je papier een streepje, precies in het verlengde van het streepje daar op je gradenboog. Haal de gradenboog weg. Trek een lijn van dat streepje totaan de horizontale lijn en je hebt je hoek van 134 graden.

134 graden is 1 graad minder dan 135 graden, dat is een rechte hoek plus een hoek die je met twee gelijke delen maakt (45 graden). Teken hem minder dan 1% naar binnen en presto. Om het erg nauwkeurig te doen kun je de tangensvan 44 graden opzoeken (rekenmachine), dan krijg je een verhouding van bijna 1 als je die precies uitzet (0.957). Je kunt dus 9.57 cm uitzetten tegen 10.00 centimeter om precies de juiste hoek uit te zetten.)

Je bedoelt waarschijnlijk of je (uitsluitend) met passer en lat een hoek van 134 graden kunt tekenen. Het antwoord is volgens mij: Nee. Want, zowel de tangens, sinus en cosinus van een hoek van 1 graad is een irrationaal getal. Een hoek van 135 graden is makkelijk dat is gewoon een 90 graden + een gehalveerde hoek van 90 graden. Een hoek van 45 graden zou je dan in 45 gelijke delen moeten kunnen verdelen, maar dat lukt niet. Je kunt een hoek van 1 graad benaderen, door de cosinus ervan te nemen: die is namelijk bijna 1. Dus de aanliggende rechthoekzijde en de schuine moeten bijna evenlang zijn(schuine moet 0,000152 delen langer zijn.) Ga daar maar aan staan.

1) lijn van ca 5 cm horizontaal. Hier blauw getekend. 2) geodriehoek met de 0 aan het begin van de lijn leggen. 3) streepje zetten bij 134° zodat je een stompe hoek krijgt. Niet die andere 134° dus. 4) geodriehoek weghalen en lijn trekken. Hier rood getekend. Met dank aan Zondag.

Ik weet niet of de naam goed is maar gebruik een graden cirkel zoals in de bron aangegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100