Hoe kan je formules leren?

Ik wil graag formules leren, maar ik snap er nog niks van wat moet je eerst leren om het te snappen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de formule gebruikt dan leer je hem vanzelf uit je hoofd. Je moet hem gewoon vaak zien en gebruiken dat werkt het beste

Maak de formule plastisch, ontleed hem. Zie H2SO4 (slecht geschreven, maar je kent het misschien al) als zwavelzuur, de 2 waterstofatomen, 1 zwavel en vier zuurstofatomen. Even je erin verdiepen. Geef het even aandacht. Je kunt natuurlijk ook gaan slapen met het boek onder je kussen. (;-))

Je moet goed leren hoe je de formule kunt afleiden. Meestal zijn de uitgangspunten erg voor de hand liggend. Door de wiskunde kun je dan de formule afleiden. Meestal staat de afleiding in je boek en moet je er rustig de tijd voor nemen om alles goed te begrijpen. Het is meestal niet nodig formules uit je hoofd te leren als ze ingewikkeld zijn. Verder zijn het invuloefeningen. Je vult alle waardes in en er blijft nog maar 1 waarde over waarvoor de formule klopt. De formule zelf begrijpen, dat zal je vaak niet lukken omdat je de stapjes die gemaakt zijn om de formule te maken niet terugziet in de formule zelf. Daardoor hebben formules iets magisch en onbegrijpelijks. Dat is iets waar we mee moeten leven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100