Is het waar dat wiskunde en logisch denken sterk met elkaar verwand zijn?

Toegevoegd na 53 seconden:
sorry "verwant"

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wiskunde IS logisch denken... Wiskunde is rechtlijnig, absoluut. Logisch denken is vaak weer optellen, aftrekken. Dus ja, het is erg aan elkaar gerelateerd.

Het heeft er heel veel mee te maken. Als je niet logisch kunt nadenken, zal het heel moeilijk worden.

Absoluut, wiskunde is een exacte wetenschap, zonder ruimte voor eigen interpretaties. Logisch denken (en de voorrangsregels van bvb. haakjes en vermenigvuldigen in de juiste volgorde kennen) zijn de enige vereisten om goed te zijn in wiskunde. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe makkelijker het berekenen zal gaan, mits je geconcentreerd blijft. Ook ervaring in een omgeving waar veel met cijfers wordt gewerkt (zoals bvb. een productieafdeling in een chemische of farmaceutische fabriek) geeft je veel repetitief denken en ook daar is logisch denken belangrijk. De testen die je daar bij de sollicitatie moet afleggen zijn trouwens allemaal oefeningen in verband met concentratie en logisch denken. De ingrediënten om een product te maken moeten immers ook héél nauwkeurig zijn. Als je natuurlijk steeds een rekenmachine gebruikt zonder nadenken train je je brein niet. Samengevat: Ja, logisch denken en concentratie zijn een 'must' voor wiskunde.

Bronnen:
Werkervaring in een nauwkeurige...

Logica is een onderdeel van de wiskunde. Je hebt binaire logica, en je hebt meervoudige logica. Zonder binaire logica kan een computer niet werken. Binaire logica heet ook wel Boolse wiskunde. Meervoudige logica heet ook wel fuzzy logic, en wordt in bijvoorbeeld wasmachines gebruikt. Logica komt oorspronkelijk uit de filosofie. En is dus geformaliseerd door George Boole. Bij logisch denken, pas je logica toe. Het denken gaat dan volgens regels, en er ontstaat een (of meer) uitkomsten. Die uitkomsten zijn niet afhankelijk van jou als persoon. Wiskunde en logica gelden voor iedereen, en zijn dus universeel. En dat is dus iets anders dan je veel (ook op GV) ziet, dat mensen denken vanuit hun opvatting of oordeel. Ze maken daarbij hun eigen regeltjes, zodat opvattingen persoonlijk zijn, en dus niet universeel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100