Welke wiskunde kan ik het best kiezen als ik psygologie wil studeren?

Ik zit nu in 3 vwo en moet een profiel kiezen. Ik heb gehoord dat je veel statistiek gebruikt tijdens deze studie, in wis A zit dit meer dan in B maar eigenlijk wou ik B kiezen (dat kan ik makkenlijk) zou ik hier tijdens een studie last van hebben? Of kan ik beter A kiezen? Zit er statistiek in D, dat kan ik nergens vinden. Want misschien wil ik D doen. HELP! Ik moet het. Donderdag weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je wis B leuker vindt, kies dan voor wis B. Op de universiteit is het eerste wat ze zeggen dat je alles wat je over statistiek geleerd hebt weer moet vergeten. Dit komt, omdat je op de middelbare school leert hoe je bepaalde sommen uitrekent met een grafische rekenmachine. Op de universiteit willen ze dat je alles precies begrijpt. Je leert daar alle stappen zelf te zetten zonder de hulp van een grafische rekenmachine. Als je wis B leuk vindt, pik je statistiek op de universiteit snel genoeg op. De eis van de universiteit is ook dat je wiskunde gehad hebt. Ze stellen geen eis over welke wiskunde het moet zijn. Dat zegt al veel. Kies vooral wat je leuk vindt, dat is heel belangrijk.

A heel veel statistiek! Wi b heb je eigenlijk niet nodig, maar is wel een mooi vak!

Ik zou B kiezen. Wiskunde A lijkt namelijk helemaal niet op de statestiek van psychologie. Je leert dus sowieso tijdens je studie hoe je de wiskunde met gebruiken. Als je wiskunde B hebt gedaan dan krijg je een iets beter wiskundig inzicht waardoor je dus uiteindelijk meer aan wiskunde B hebt, dan aan wiskunde A.

Ik heb wis B gedaan en sociologie gestudeerd. Ik vond statistiek echt super makkelijk dankzij mijn wiskundig inzicht. Wis B is bovendien veel uitdagender! Dus lekker moeilijke wiskunde gaan doen, dan heb je statistiek in de pocket!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100