Hoe kun je zelf iets vriesdrogen?

Is het mogelijk met de gemiddelde keukenspulletjes om zelf iets te vriesdrogen? Het gaat hier om een vrij kleine hoeveelheid poeder (10 gram) waar reeds zoveel mogelijk vocht aan is onttrokken. Nu heb ik een pasta achtige substantie die ik in poedervorm wil dmv vriesdrogen ipv luchtdrogen.

Wat heb je nodig en hoe voer je dit uit? En anders, zijn er misschien andere manieren om te krijgen wat ik wil? Het gaat hier niet om conserveren van voedingsstoffen ofzo dus hoef niet uiteindelijk eetbaar te zijn maar om een poeder wat ik bv. aan schilderijen wil gaan toevoegen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Door een vriesdroger aan te schaffen. bij vriesdrogen wordt eerst ingevroren en daarna ontdooid op een zo'n langzame manier dat het ijs niet smelt maar sublimeert, meteen damp wordt dus. En dat gaat met een gewone vriezer niet lukken. Misschien is het ook een mogelijkheid om het poeder in een vacuüm te bewaren. Vacuümapparaatjes zijn wel te koop voor een redelijke prijs volgens mij

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100