Waar kan ik de tekst vinden van een gedicht over Recht dat krom is?

Het was in het Nederlands en gaat over krom recht dat voor problemen zorgt .... Ik zoek dus niet het spreekwoord maar echt dit gedicht. Ongeveer 10 - 15 korte regels.

Weet jij het antwoord?

/2500

wat een rechte tegen een kromme zij zeg kromme speel met mij een partij geef mij een dag de kans om krom te zijn en ik zal dan wel even zo willen zijn de kromme zij tegen de rechte laten we dat dan even bevechte ik ben nog niet zo,n slechte denk jij dat je in het echte? leven als krom recht wordt niets kom te kort? ik wil je wel vereren wat van jou leren hoe jij rechtdoor het leven ga ik als kromme doe je dat niet na moet er kromgebogen voor zwoegen en wil met recht en genoegen het rechte en het kromme maar zo laten krom wilde het niet eens bepraten recht kreeg het op tijd in de gaten en heeft het maar zo gelaten Toegevoegd na 1 minuut: Door Eva Roelofsen.

Bronnen:
http://www.gedichten-freaks.nl/373755/

De Rechter Een rechter is een kundig en gewichtig man, die dat wat krom is rechtspreken kan en heeft hij daar eens moeite mee, dan zoekt hij naar een fout in het dossier. Maar hij zal wel bepalen, of dat jij je recht kunt halen en staat hem jou gezicht niet aan, dan draagt hij wel wat anders aan. Hij oordeelt uit het ongeschreven recht het is maar net waar hij de klanktoon legt. een vormfout, die is al gauw gevonden, hij verklaart dan aan de beklaagde heel onomwonden. “Voor de vorm was u fout, maar door die vormfout bent u niet meer mijn gedaagde. U kunt gaan,…. u bent weer vrij.” De beklaagde is dan reuze blij en bewierookt het Nederlandse recht, dat bij een vormfout duidelijk zegt: “Ook al heb je die overval wel gepleegd bij een vormfout is het zaak dat de aanklacht van tafel wordt geveegd.” DdJ

Bronnen:
http://www.dichters.nl/ironie_gedichten/14...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100