Als je op google de juiste tijd zoekt, krijg je verschillen van meer dan een minuut. Wie heeft de juiste tijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als ik de juiste tijd wil weten kijk ik altijd even op teletekst bladzijde 777.

Bronnen:
http://nos.nl/teletekst#777

Een radiografisch gestuurde klok. Als ik hier bij mij kijk, dan loopt dewereldklok.nl 5 sec. achter op een radiografisch gestuurde klok, maar die zit er wel dicht bij.

Offieel Amerikaans instituur voor de tijd standaard. http://time.gov/HTML5/

Ik kijk altijd op de pc / internet , maar ook op de tv [ dat is van KPN ] en mijn derde mogelijkheid is teletekst. Zit er verschil in? Dat is natuurlijk het punt . Antwoord : pc zowel als tv/KPN en ook teletekst hebben dezelfde tijd, dus geen verschil . "Take your pick" ;-) Toegevoegd na 14 uur: De vierde mogelijkheid is natuurlijk de radio en dan een afzonderlijke , dus niet via tv of internet, nee een ouderwetse transistor radio die met een stekker in het stopcontact moet en dan geluid geeft. Minstens één keer per uur , het hele , wordt het nieuws gelezen en zo heb je dus nog een 'klok' erbij.

De grote vraag is niet zozeer wie de juiste tijd geeft, maar veel meer "welke" tijd deze geeft of streeft te geven, of als je het anders opvat welke van deze standaarden de "juiste" is. Anders dan je wellicht zou denken kennen we meer dan een tijdstandaard. Namelijk: UTC, GPS, Loran en TAI, die allen een andere een tijd aanhouden. GPS en Loran kunnen we direct afschrijven als kandidaat en dan houden we UTC en TAI over. http://www.leapsecond.com/java/gpsclock.htm De bovenste is je computertijd en als het goed is staat deze op UTC welke in de regel aangehouden wordt als "de tijd". Een heel lastig verhaal maar atoomklokken(TAI) houden geen rekening met afwijkingen. Ze houden heel precies de seconde aan, maar niet elke dag duurt precies 24:00:00:000 (etc.), de aarde trekt zich niet zoveel aan van onze seconde. Onder andere http://time.is/ die direct de juiste tijd(UTC+2 24h) voor ons aangeeft en welke zeer waarschijnlijk op dezelfde servertijd is gebaseerd als het al eerder gegeven antwoord van Reddie (http://time.gov/HTML5/). Deze geeft ook gelijk aan hoeveel seconden je Windowsklok (rechtsonder in de taakbalk) verkeerd loopt. (Als het niet goed loopt volgens die site) Het leuke is dat je je tijdsweergave op je PC gelijk kan krijgen met deze tijd, door een andere tijdserver in te stellen in de instellingen van Windows (of hem even te syncen). -Druk op de Windowsknop/startknop -(tik in:) datum en tijd (druk op enter) -Klik op het tabje "internettijd" -Klik op instellingen wijzigen -en voer: pool.ntp.org in waar eerst time.windows.com stond of neem anders de time.nist klik "nu bijwerken" aan Daarna ververs je http://time.is/ en dan zou je Windowsklok de juiste tijd aan moeten geven UTC+2. Als deze dat al niet deed. Wil je de secondes ook in de taalbalk weergeven, dan moet je een extra programma downloaden en draaien. http://www.thewindowsclub.com/display-seconds-in-taskbar-clock-windows Dan hoef je niet meer naar een site te navigeren, maar heb je altijd de juiste tijd op de seconde nauwkeurig*. *Aangenomen dat je internetverbinding niet enorme latency(vertaging) zou vertonen. Bijvoorbeeld doordat je gebruik maakt van satellietinternet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100