Wegen opgevouwen kleren minder dan een 'prop' kleren?

Klinkt misschien raar, het blijven namelijk dezelfde kleren, dezelfde stapel, dus hetzelfde gewicht? Ik heb namelijk het idee dat een stapel opgefrotte kleding zwaarder is dan een opgevouwen stapel.. Kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aan de wet van Newton valt niet te tornen.Het gewicht zal dus het zelfde blijven.Niet de omvang.

Nee! Alleen het volume neemt toe, niet het gewicht......

Nee dat lijkt omdat het een grotere stapel is en je het niet zo makkelijk kunt dragen. Het is ook bedrog want vaak lijkt iets groters zwaarder dan iets wat kleiner is terwijl dit niet altijd zo is.

Als je een stapel netjes opgevouwen kleding hebt,dan is deze compact. Pak je dezelfde kleding niet opgevouwen dan is de stapel groter. Om de opgevouwen kleding op te pakken hoef je je handen minder te spreiden,dan wanneer de kleding niet opgevouwen is. Het gewicht lijkt dus meer,maar dat is niet zo. Hoe dichter je iets tegen je lichaam kunt houden,hoe minder zwaar het lijkt.

Er verandert in dit geval absoluut niets aan het gewicht als het veranderd van vorm of omvang. Of je nu een kilo veren hebt of een kilo lood. Het blijft een kilo.

De kleren zelf zullen absoluut niet zwaarder zijn geworden zoals mijn voorgangers al hebben verteld. Maar tussen de kleding die in een prop zit zit waarschijnlijk wel meer luchtkamertjes dan in platgevouwen kleding. Nou weegt lucht nagenoeg niets... Het zal om microgrammen gaan, maar ik denk dat er wel een heel klein verschil in zit. Maar dat verschil is niet met de blote hand te voelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100