Hoe zwaar weegt je eigen hoofd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou ken ik iemand die 140 kg.weegt,en ze noemen hem "varkenskop" Als je van de norm uitgaat van 8% van het lichaamsgewicht.....dan zou dat hoofd meer dan 11 kg. moeten wegen.T`zou best kunnen kloppen.... Maar de vraag is,hoeveel weegt je eigen hoofd.Nou dat zal zijn 5,5 kg.

Neem een precies tot de rand gevulde emmer met water.Zet die emmer in een grotere bak.Steek nu je hoofd in de emmer water,tot aan je nek. Weeg het water wat in de bak gelopen is, en reken er 10% meer gewicht bij.De totale uitkomst zal het gewicht van je hoofd zijn. Groeten.

Als ik me niet vergis ligt het rond de 7 kg.

Dat hangt af van de grootte en bouw van de persoon: niet elke persoon is even groot, even dik, etc. dus ook het hoofd heeft dan een ander gewicht. Het gewicht staat ongeveer gelijk aan het volume van het hoofd, aangezien de dichtheid redelijk gelijk is aan water (we bestaan zelf voor een zeer groot deel uit water). Een manier om het gewicht van iemands hoofd te bepalen is heet kort beschreven op: http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/20360844/ Bij een baby vormt het hoofd ongeveer 1/4e van het hele lichaam wat grootte betreft, dus ik vermoed voor het gewicht een vergelijkbaar getal. Bij een volwassen mens is dat nog maar 1/8e deel van het gehele lichaam. Maar daar is ook de rest van het lichaam in een andere verhouding gaan groeien. Ik vond een getal van 5 kg voor het gewicht van het volwassen hoofd op de volgende site: http://www.whiplash.urweb.nl/html/wat-is-whiplash.html Op de volgende site gaat men uit van 4 tot 6 kg voor een volwassenen: http://www.osteopathie-movere.com/Whiplash.htm En hier ook van 6kg: http://www.dr-abbink.de/technik_whiplash1_nl.html Op deze site wordt gesproken van 7% van het totale lichaamsgewicht: http://www.fi.uu.nl/rekenweb/rekenfaq/welcome.xml?style=rekenweb&language=nl&view=item&method=restrict&nummer=266 En op deze site en diverse andere sites over ergonomie gaat men uit van 9% van het totale lichaamsgewicht: http://www.haworth.nl/nl/services/0011_ergonomics.php En op deze site wordt links in de FAQ's inderdaad bevestigd dat bij een baby 1/4 van het gewicht in het hoofd zit: http://omroep.nl/bnn/jezalhetmaarhebben/jzhmh-2/afl8/ Kortom, ik durf er geen echt hard getal aan te geven, maar het lijkt erop dat het gemiddelde ligt op: Baby => 25% van het totaalgewicht (dus 1/4 deel) Volwassenen => 8% van het totaal gewicht (dus 1/12 deel)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100