Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?

;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

In de hypothese dat we wel in de tijd zouden kunnen reizen, werden we ms wel door mensen uit het heden in het verleden bezocht. Alleen hadden deze laatste de intentie zich zo discreet mogelijk op te stellen om niet als levend anachronisme te worden aangestaard.

Omdat die mensen in de toekomst weten hoe belangrijk de geschiedenis is voor de toekomst... En daarbij komt dat we wellicht allang bezocht zijn door mensen uit de toekomst. Maar dit is net zo'n science fiction gedachte als (...) Dit is niet mijn genre...

Een mogelijkheid: Als je gaat tijdreizen door middel van wormgaten is het slechts mogelijk om terug te gaan naar het moment waarop het wormgat is ontstaan, en niet eerder. Dus misschien is dit wel de enige manier waarop het kan gebeuren. Of misschien zijn er hele strikte regels verbonden met tijdreizen, waardoor we er niets van merken.

Dat zou alleen mogelijk zijn als alle tijden parallel aan elkaar op het zelfde moment plaatsvinden. Het had dan kunnen zijn dat iemand uit een parallelle toekomst naar onze tijd zou komen reizen, maar dat is dus onmogelijk. Eerst een tijdmachine uitvinden en werkend krijgen welk mijn inziens onhaalbaar is.

Je zou het om kunnen draaien: omdat we nog nooit door een reiziger uit de toekomst bezocht zijn, zal het dus ook nooit in het nu mogelijk zijn om terug te reizen in de tijd... Hoe komt iemand nou op het idee dat terugreizen in de tijd mogelijk zou zijn? Het beantwoordt aan een algemene gedachtengang van mensen die spijt hebben van iets, kon ik het maar goedmaken toen... Wat als ik toen zus of zo gedaan had? En om aan zulke fantasieën gehoor te geven zijn films op de markt gekomen die dat weerspiegelen... Onzin allemaal... En een ander aspect is het volgende... Als wij zo´n film zien dan denken we dat het kan, het lijkt wel nieuws, als we het nieuws zien dan denken we ook dat het waar is wat we voorgeschoteld krijgen... Wij geloven in principe alles wat we zien op de tv of in de bioscoop... En als we er moeite mee hebben om het te geloven, dan herhalen ze die onzin en dan geloven we pas na vele keren dat het waar is... Zoals bij reclame... en zo werkt reclame ook...

ik heb een tijd geleden een forum gevolgd waar iemand beweerde tijdreiziger te zijn .hij kreeg direct een spervuur van vragen om hem te ontmantelen. het interresante van het verhaal is dat hij direct terug antwoorde met opmerkellijke antwoorden. zijn naam was max steiber. http://www.wereldgeheimen.nl/forum/viewtopic.php?t=396&highlight=tijdreiziger

Mensen uit de toekomst zijn wijzer dan wij. Wie zou het in zijn hoofd halen om terug te keren naar deze tijd... vol omvallende banken, strijdende geloven en enge ziektes...

Als je tijdreizen heel makkelijk vergelijkt met het inhalen van het licht (wat niet schijnt te kunnen volgens de natuurkundige regels) kan je alleen naar de toekomst reizen. Dit betekent dat als je dus sneller dan het licht gaat je terug in de tijd gaat en niet naar de toekomst. Als jij 1sec lang 2x zo snel als het licht gaat reis je dus 1sec terug in de tijd. Dit betekent dat als je naar de toekomst zou willen reizen je negatieve tijd/afstand zou moeten hebben. Trouwens, misschien is de aarde al veel eerder kapot dan dat tijdreizen wordt uitgevonden.

Zeg nou eerlijk: Als jij honderd jaar terug zou reizen, zou jij dan verkondingen: "Ik kom uit de toekomst!"? Je loopt dan gelijk de kans een witte jas met lange mouwen aan te moeten trekken.

Omdat tijdreizen onmogelijk is. Dus de vraag gaat niet op.

Dat is nu precies wat kosmoloog Stephen Hawking er ook van denkt.Maar tijdreizen lijkt niet in tegenspraak met de speciale relativiteitstheorie van Einstein. De tijd in een raket vertraagt naarmate de raket aan snelheid wint.Als een astronaut zou reizen met bijna de snelheid van het licht, zou het hem ongeveer een minuut kosten om naar de dichtsbijzijnde sterren te gaan.Er zouden op aarde ondertussen 4 jaar verstreken zijn, maar voor hem duurt het slechts een minuut omdat de tijd in de raket vertraagd is.Hij is dus naar aardse maatstaven 4 jaar in de toekomst gereisd. Omdat de wetten van het tijdreizen zo nauw verweven zijn met de fysica van wormgaten, lijkt tijdreizen een onmogelijkheid van de tweede orde.

Bronnen:
Onmogelijke natuurkunde Michio Kaku

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100