is er een apparaat waarmee je je dromen kunt terugzien?

ik heb soms best wel gave dromen, van bijv. dat je over het universum heerst ofzo, maar dan wordt ik wakker en dan kan ik niet meer dromen, en dat is niet leuk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo'n apparaat bestaat niet, maar er bestaat wel iets dat behoorlijk dicht in de buurt komt. Dat is een notitieblok en een pen. Die leg je naast je bed. Als je wakker wordt uit een droom pak je *meteen* het notitieblok en de pen om de droom zo snel mogelijk op te schrijven. Snelheid is extreem belangrijk. Dromen "vervagen" namelijk vaak al binnen enkele seconden. Het beste kun je dus direct de hele droom opschrijven in een aantal trefwoorden. Want als je begint bij het begin en dat meteen uitschrijft, ben je het midden en het einde al vergeten voordat je hrt begin op papier hebt gezet. Dus eerst in trefwoorden de *hele* droom beschrijven, daarna pas de details van de verhaallijn en je gevoelens beschrijven. Dat is de enige manier om je droom vast te houden zodat je hem, mits je een goed inlevingsvermogen hebt, opnieuw kunt beleven. Als je je dan ook nog bekwaamt in het lucide dromen kun je je droom niet alleen in wakkere toestand opnieuw beleven, maar kun je hem ook opnieuw dromen.

Nee, dat bestaat niet. Je kunt hooguit een dromenvanger kopen en hopen dat dit helpt. Maar dromen ontspruiten aan jouw hersenactie, en wat zich daar afspeelt kan op geen enkele manier door iets daarbuiten worden vastgelegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100