waar is een magneet van gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Oorspronkelijk werden permanente magneten van staal gemaakt, tegenwoordig bestaan er allerlei legeringen die voor dit doel uitermate geschikt zijn, zoals legeringen van ijzer, nikkel en kobalt waaraan nog enig aluminium, mangaan en koper wordt toegevoegd, of ook keramische stoffen zoals bariumoxide en ijzer(III)oxide. Zeer sterke magneten maakt men tegenwoordig uit gesinterde combinaties met zeldzame aarden, zoals samarium-kobalt (SmCo) of neodymium-ijzer-boor (Nd2Fe14B). Met supergeleiding zijn (bij zeer lage temperaturen) zeer krachtige permanente magneten mogelijk.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Permanente_magneet

(Deels) Van ijzer, nikkel of kobalt. Dat zijn nl. de drie elementen die magnetisch gemaakt kunnen worden. Toegevoegd na 10 minuten: Ik was gadolinium vergeten. Een manier om die materialen magnetisch te maken, is het te smelten en het dan in een electromagnetisch veld te plaatsen tijdens het stollen.

Van magnetiet, een materiaal dat erg veel ijzer bevat en ....magnetisch is. Je kunt ook ijzer magnetisch maken met stroom, maar dat is een ander proces. Er zijn ook meer metalen soms magnetisch (nikkel, kobalt, gadolinium), maar ijzer is eigenlijk het meest zoniet enige gebruikte materiaal voor het maken van magneten , magneetjes, vaak weer gemengd met andere metalen tegen het roesten. (legering).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Magnetisme

Van ijzer meestal

De aarde is een grote (voorlopig permanente) magneet.... (Noord en Zuid pool) verder kun je van alle materialen die elektronen geleiden een magneet maken. (vb electromagneet in sloperijen). Er is een onderscheid tussen permanente magneten en daar is het antwoord al op gegeven en niet permanente magneten. Het feit dat de aarde niet "verbrand" door de uitbarstingen van de zon hebben wij voor een groot deel te danken aan het aards magnetisme... Er wordt gezegd dat magnetisme en electriciteit elkaars tegengestelden zijn. Gooi elektronen door een spoel (van geleidend materiaal) en er ontstaat magnetisme, gooi een magneet door een spoel en er ontstaat electriciteit. Een magneet = -electriciteit Kijk op youtube als je iets wilt weten over het gebruik van magneten en spoelen. Zoek op Over unity of sterspoelen. Het schijnt namelijk dat we een aantal dingen nog niet weten over magneten en spoelen in combinatie met puls, frequentie en vortex.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100