kan ik oplaadbare batterijen met verschillende mAh (2x4000 en 1x4500 NiMH) in een lamp gebruiken?

Ik heb 3 C-batterijen nodig voor in een duiklamp, het is voor mij het voordeligst om via een webshop 1 duoverpakking 2x 4000 mAh en 1 stuk 4500 mAh te kopen. Ik heb weleens gehoord dat je batterijen niet moet mixen maar beiden zijn van hetzelfde merk en NiMH technologie. Kan dit dan wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gebruiken kan zeker samen. Kan alleen zijn dat het verbruik niet overeen komt met de verpakking. Het moet ook zo zijn dat het apparaat de mAh aan kan. Ik zou wel adviseren om ze niet tegelijk op te laden (de verschillende mAh) dit kan de duur en de kwaliteit van de batterij ernstig beïnvloeden ter negatieve.

Hallo eerst even uitleggen dat de hoeveelheid mAh aangeeft hoeveel energie er in zit. Dus maakt het niet uit of je een batterij van 4000 mAh en een van 4500 mA bij elkaar doet. Al doe je r ook een 100 Ah uur bij het maakt niet uit, Enkel de spanning is van belang, die moet wel gelijk zijn. Het vermogen van de batterij in dit geval mAh geeft dus aan ho lang je op die batterij kunt draaien. Dus een apperaat met verbruik van 40 mA kan dus 100 uur werken op een batterij van 4000 mAh Kan dus 1 uur lang 4000 mA stroom voeren Mvrgr;Goldpixel Elektro techn. instalateur

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100