Waarom duwen we harder op de knopjes van de afstandsbediening als we weten dat de batterij bijna leeg is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om exact dezelfde reden waarom mensen lang of vaak op de knop van het verkeerslicht drukken bij een voetgangersoversteekplaats, Zie bijvoorbeeld link hieronder:

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/drukken-mee...

Dat werkt toch? Toegevoegd op 02-05-2009 17:39:30 Oftewel, een puur psychologische handeling. De afstandbediening verzendt de signalen niet goed meer, waardoor jij het de afstandbediening duidelijker wilt maken door harder op de knoppen te duwen. Op den duur zal de psychologische denkwijze overgaan op frustratie, wat ook in combinatie gaat met het hard indrukken van de knoppen. Als je iets tegen iemand zegt en die verstaat het niet, dan zeg je het harder. Diezelfde denkwijze heb je richting de afstandbediening. Tegen beter weten in waarschijnlijk..

Om dezelfde reden dat we hard gaan schreeuwen tegen iemand die geen Nederlands verstaat.

Uit frustratie en soms helpt het om er een aantal keren op te drukken. Soms "pakt" hij dan toch net de zender die je wilt. Daarbij als je een afstandsbediening langer in je handen houdt, warm je ook de batterij op. Een warmere batterij levert net dat beetje meer stroom op waardoor deze het weer heel even doet.

Ha, die Djools; Dat doen "we" helemaal niet; "we" vervangen dan gewoon de batterijtjes.

Ook al weet je het, het begint heel snel te irriteren. En dan begin je harder te duwen.

Omdat dan de contacten elkaar beter raken. Wel eens een afstandbediening uit elkaar gehaald en gezien hoe de knoppen werken? Door harder te drukken hoop ik een groter vlak te krijgen waarop stroomoverdracht mogelijk is. Bij batterijen die bijna leeg zijn, is de elektrische lading lager. Door het contactoppervalk te vergroten komt er wellicht toch nog een reactie (vindt er toch nog stroomoverdracht plaats, waardoor het commando wordt uitgezonden vanaf een RC). En ja.... Er is tevens en psychologische factor. Daar is al eerder op geantwoord en daar hoef ik dus niet op in te gaan. Maar is dus wel degelijk een rationeel verdedigbare reden.

Dat heet frustratie. In het verlengde van de term "Computer anger "zou je dit Remote anger kunnen noemen.

Dat is gewoon pure frustratie te weten dat je alsnog op moet staan om nieuwe baterijen te pakken of er zelfs helemaal geen meer in huis hebben. Tja en dan moet je net voetbal zitten te kijken nou dan is hard op de knopjes drtukken nog beschaaft.

Ik denk ook gewoon frustatie, doe ik ook als mijn internet weer eens uitvalt haha.

PPl heeft gelijk. De reden waarom mensen hard op de knoppen drukken zonder deze kennis is echter dat hun ervaring hen leert dat het soms helpt om hard te drukken.