hoe troost je iemand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door goed te luisteren naar diegene die je wilt troosten. Hieruit kun je vaak al opmaken hoe je diegene kunt troosten. Als je er zelf echt niet uitkomt, vraag het dan gewoon.

door te luisteren, aandacht en proberen in te leven in het verdriet van de ander, altijd een goed antwoord is dan nog niet eens een noodzakelijkheid

Dat is wel een heel algemene vraag. Het lijkt me dat dat afhangt van de persoon in kwestie en hetgeen waarvoor troost moet worden geboden. Voor een kleuter is het vaak genoeg om zich velig en geliefd te voelen. Een puber heeft misschien heel veel twijfels en weinig ervaring met het verwerken van tegenslagen, en zoekt vooral evestiging of richting terwijl een volwassene misschien alleen zijn verhaal kwijt wil en verder de tijd zijn werk wil laten doen. En dan zijn er voorvallen waarbij troost kan worden geboden in de vorm van medeleven en een luisterend oor in het verwerkingsproces of waar daadwerkelijk hulp kan worden geboden bij (het helpen bij) het aandragen van oplossingen. Heel veel factoren dus die van invleod zullen zijn op de "juiste" manier van troosten. En bij twijfel: "een bakkie Troost"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100