Hoe ontstaat een verslaving waar geen verslavende middelen aan te pas komen?

bijvoorbeeld: internetverslaving, gameverslaving. enz.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt verslaafd raken aan dingen waar geen middelen of spel of computer aan te pas komt! Sommige mensen zijn verslaafd aan sport (maken eigen endorfine aan) pijn, sex, bepaalde handelingen, geuren je kunt het zo gek niet verzinnen. Verslavende middelen staan er om bekend snel (lichamelijke) verslaving op te wekken, maar de verslaving komt in wezen UIT JEZELF. Daarom kun je ook aan niet verslavende middelen verslaafd raken op een wijze die gewoontevorming overstijgt. Eigenlijk is het een vlucht-systeem, om je van de werkelijkheid af te zonderen en je lichaam leert dan je te belonen met prethormonen die op zich zeer verslavend kunnen zijn. Naarst dopamine, serotonine, endorfine,adrenaline, oxytocine zijn er nog een heel regiment hormonen die je zelf aanmaakt en je kunt jezelf conditioneren om dat onder bepaalde omstandigheden te doen. Dit is het eigenlijke mechanisme, training om je lichaam aan te zetten , hormonen vrij te geven die op dat moment eigenlijk niet adequaat zijn. Je kunt het verslaving noemen als het je functioneren gaat belemmeren en dat kan al snel. Het kan heel gevaarlijk zijn (aanzetten tot het nemen van risico's) om de kick te krijgen. Het gevaar schuilt hem -als het niet om opgedrongen verslaving gaat, zoals in de vrouwenhandel wel gebeurt- hen dus in jezelf en als je dat niet wilt, moet je pogen te zorgen dat leuke dingen geen obsessie worden. Dat kan tegengegaan worden door zuivere liefde te hebben en te koesteren voor jezelf EN in liefst gelijke mate je medemens. dat maakt echt gelukkig, verslaving doet dat per definitie NIET.

Er een keer aan beginnen en het zo leuk of interessant vinden, dat je er niet meer mee kunt stoppen. Het gaat om de kick en als die erg groot is ligt een verslaving op de loer. Ik denk, dat die verslaving op dezelfde manier ontstaat als bij verslavende middelen. Begin eraan, krijg een geweldige kick en je bent verkocht. Je moet er wel gevoelig voor zijn, natuurlijk.

Ha, die LK7; Elke verslaving heeft zijn middel; in de gevallen die jij noemt zijn het internet en de games het middel. De verslaving is dan alleen niet lichamelijk maar psychisch. Verslavende effecten van de middelen zijn per persoon verschillend; er zijn genoeg mensen die alcohol drinken of een jointje roken zonder verslaafd te worden.

de-personalisatie!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100