Wat wordt er concreet bedoeld met 'psychiatrische achtergrond'?

Ik lees soms:
'er mag geen sprake zijn van een psychiatrische achtergrond...'

Moet je hierbij denken aan mensen die zijn opgenomen/intensief behandeld, of wordt hier bijvoorbeeld ook ambulant contact met een psycholoog/psychiater mee bedoeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daarmee wordt (normaliter) bedoeld wat je als eerste noemt. Ambulant contact telt daar niet bij mee. Je kunt ook problemen bespreken met vriend, vriendin, etc. Net zoals je met een psycholoog doet. Maar daar is dus niets mis mee.

Mensen met een psychiatrische achtergrond hebben psychiatrische problemen (gehad). Dus ook als je nooit opgenomen of in therapie bent geweest, kun je een psychiatrische achtergrond hebben. Een behandeling of opname kan zelfs contraproductief werken: iemand met bijvoorbeeld een borderlinestoornis is soms meer gebaat bij wekelijkse ondersteuning door een sociaalpsychiatrisch verpleegkundige.

Mensen met een psychiatrische achtergrond zijn gediagnosticeerd met een psychische stoornis. Ze hebben vaak een heel behandelverleden achter de rug en kunnen opgenomen zijn, ambulant behandeld zijn of nog onder behandeling zijn van een psychiater of psycholoog. Het is ook mogelijk dat zij nu voldoende kunnen omgaan met hun aandoening om geen behandeling meer nodig te hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100