Hoe zat het ook alweer met punten tellen in een relatie wat vrouwen doen? Het stond in mannen komen van mars, vrouwen van venus.

Wat doe je als vrouw als je partner in de min staat met punten? Komt je relatie dan in gevaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat waren mannen, niet vrouwen. Een vrouw kan lieve dingen doen voor een man, zonder daar iets voor terug te verwachten. Gewoon omdat ze van hem houdt. Een man zou volgens het boek onbewust punten bijhouden, en als hij dan 'voor staat' hoeft hij in zijn ogen minder te geven.

Geen flauw idee. Als vrouw heb ik in elk geval nog nooit gehoord dat ik punten zou moeten tellen in mijn relatie. Ik weet ook niet waarvoor je dan punten zou moeten tellen. Ik doe dingen voor mijn vriend omdat ik dat wil. Niet zodat ik er wat voor terug krijg.

Zodra je überhaupt al begint met het systeem van puntentellen, dan zit je relatie volgens mij al niet meer goed. Is dan waarschijnlijk al het begin van het einde.

Op het moment dat je begint te tellen, is er ongetwijfeld al iets redelijk duurzaam mis in de relatie. Maar een relatie is wel geven en nemen ; niemand wordt uiteindelijk gelukkig van alleen maar geven en nooit ontvangen, maar ook niemand wordt gelukkig van alleen maar nemen en nooit geven. Onbewust houdt iedereen dus wel degelijk een soort van 'stand' of 'balans' bij in zijn hoofd, maar het precieze aantal dingen of het precieze gewicht daarvan, verschillen ZO sterk -niet alleen van actie tot actie maar ook van persoon tot persoon - dat daar beslist geen standaard voor te geven is. Maar in een relatie waarin sprake is van één exclusieve gever en één exclusieve ontvanger, zal een van de twee er vroef of laat de brui aan geven.

Ik heb deze boeken gelezen. daar staat me echter niets van bij. Dat kan komen omdat ik echte onzin niet onthoud, ik gebruik mijn geheugen liever voor nuttige en nodige zaken. Punten tellen werkt alleen claimgedrag en manipulatie in de hand, lijkt me. Echte liefde en zorg laat zich in geen enkele getalswaarde uitdrukken. Dat komt omdat -als je geeft met je hart- je verstand zo ingenomen wordt door het gebeuren, dat er geen stroom meer is voor de rekenmachine. Geven vanuit je hart is niet te kwantificeren maar wel te kwalificeren. Ach, marsmannen en venusheuvels zijn ook maar beeldspraken, alhoewel het laatste (Venusheuvel) ook een gebied is waar het goed toeven kan zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100