Waarom kan je alleen huilen door emoties?

Ik vind het zo raar dat als je ruzie hebt gekregen ofzo dus emotie: verdriet dat je dan vaak alleen kan huilen misschien kan iemand me dat uitleggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou...er zijn ook mensen die om andere dingen dan verdriet kunnen huilen, bij een orgasme, of van blijdschap of door bepaalde ademhalingsoefeningen en bewegingen met je bekken. Maar het is altijd een ontlading van emoties. Al zijn er meerdere vormen van huilen, er is ook zoiets als manipulerend huilen.

Huilen is een uiting van verdriet en verdriet is een emotie. Dat is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar, je kan ook oogvocht (tranen) verliezen door andere oorzaken. Bv door gevoelige ogen, wind, een vuiltje. Alleen, dan noemen we het niet huilen. Technisch gezien is het t zelfde, vocht uit je traanklieren. Alleen noemen we het huilen bij verdriet en dat is een emotie.

Mensen gaan vaak huilen als ze verdrietig zijn en zoals je weet is verdriet een vorm van emotie. Je kunt ook zeggen dat huilen een uiting is van de emotie verdriet. Waarom mensen gaan huilen als ze verdriet hebben en bijvoorbeeld niet gaan lachen (komt overigens spaarzaam wel voor) weet eigenlijk niemand. Het woord emotie is overigens een typisch modewoord geworden. Iedereen is tegenwoordig emotioneel, maar wat daarmee bedoeld wordt weet eigenlijk niemand. Beter is om uit te leggen over welke emotie je het hebt.

nooit uien gesneden....? elke keer weer janken, en NIET door emotie! Toegevoegd na 46 minuten: Huilen (ook wel wenen, janken, schreien of grienen genoemd) is een universeel en typisch menselijk verschijnsel waarbij tranen worden geproduceerd, meestal gepaard gaande met de beleving van verdriet, pijn, onmacht, grote vreugde of ontroering. Soorten huilen: Basaal huilen, bijvoorbeeld van kinderen. Aanvankelijk zonder, later met tranen. Bedoeld om eigen behoeften te bevredigen, zoals voedsel, troost bij pijn, hulp van anderen Reflextraan, reactie van het oog op factoren buitenaf. Bijvoorbeeld stofje in het oog Emotioneel huilen: bij verdriet, vreugde of ontroering http://nl.wikipedia.org/wiki/Huilen

Je kan ook huilen als je 'n koude wind in de ogen krijgt .Of als je op je duim slaat als je 'n schilderij ophangt .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100