Kan ik met basisopleiding psychologie door studeren naar Hbo toegepaste psychologie?

Ik ben benieuwd of de basisopleiding psychologie (http://www.roc.nl/default.php?fr=details&id=12022583#info) genoeg is om daarna een hbo studie toegepaste psychologie te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou toevallig was ik ook eraan aan het denken om die opleiding te gaan volgen... Ook ik twijfel of ik wel de geschikte vooropleiding heb daar voor... Ik heb eergister een mailtje gestuurd naar een school die over die opleiding beschikt, misschien kan jij dat ook proberen; http://www.fontys.nl/toegepaste.psychologie.eindhoven.60588.aspx?ctrlmode=3 (Laat mij weten wat ze terug stuurden ik ben benieuwd!) succes

Je kunt met een willekeurige MBO diploma door naar het HBO, of de 21+ toelatingstoets doen. Je kunt jezelf de vraag stellen wat je wilt gaan doen met de studie toegepaste psychologie? Er is nauwelijks werk met dat behaalde diploma.

Als je een MBO Niveau vier hebt is het niet zo makkelijk om door te stromen naar TP: Je hebt namelijk op veel hogescholen HAVO niveau wiskunde als eis. Als je dat hebt, geen probleem... anders wel. Ik heb Milieu en Ruimte gestudeerd, en ben daarnaast ook toegelaten bij TP, omdat ik een cursus wiskunde gedaan heb. TP is leuk, maar let wel op dat je heel snel in de commerciele sector terecht komt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100