Hoe kan ik me weer beter herinneren wat ik op welke dag gedaan heb?

Ik ben nu 20 jaar en 5, 6 jaar geleden had ik nog geen problemen met het herinneren van wat ik op welke dag van de week gedaan had.
Sinds een paar jaar heb ik wat psychische problemen en veel stress, hierdoor vergat ik veel en had ik moeite met het onthouden van dingen.

Inmiddels is zijn de meeste problemen opgelost maar heb ik nog steeds moeite met het onthouden van wat ik op welke dag van de week gedaan heb. Ik moet heel diep graven in mijn geheugen om me te herinneren wanneer ik bijvoorbeeld voor het laatst heb gesport. Was het nou gister of 3 dagen geleden? Dat maakt in mijn gedachten niks uit. Ook afspraken met anderen kan ik moeilijk meer terughalen. Ik weet dat ik ergens ben geweest maar niet meer of het nou gister was of vorige week.

Voor mijn psychische problemen was dit anders en had ik hier geen moeite mee. Nu wil ik dit graag oplossen maar hoe doe ik dit? Hoe zorg ik dat me bijvoorbeeld beter herinner wat ik op welke dag gedaan heb? Zijn hier trucjes voor of een bepaalde training?

Weet jij het antwoord?

/2500

Houd een dagboek bij, dan kun je weer terugbladeren.

Noteer trefwoorden van de verschillende gebeurtenissen in je agenda bij de voorbije dag. Ook handig is een opschrijfboekje en pen steeds bij je te hebben of aantekeningen op je smartphone of tablet te maken zo je die steeds bij je draagt.

Je geheugenproblemen zouden uitputtingsverschijnselen als gevolg van de psychische problemen en stress kunnen zijn. In dat geval zou meer rust inbouwen op de dag, ontspanningsoefeningen, maar ook iets als aardingsoefeningen, meditatie, zelfhypnose of autogene training verbetering kunnen geven. Het is ook mogelijk dat je nog steeds veel stress hebt, stress is een lichamelijk verschijnsel, en kan aanwezig zijn zonder dat je dat in de gaten hebt. Er zijn verschillende apps om dat te meten via hartritmevariatie/hartcoherentie , voor de PC de Respilex stresschecker, het wat duurdere Heartmath systeem (zie link) en ook apps voor Android (zoek op stress, HRV).

Bronnen:
http://www.heartmathbenelux.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100