Waarom verraad onze lichaamstaal ons als we liegen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door de innerlijke strijd die er gaande is, wellicht. Toegevoegd na 9 minuten: Wellicht is te zwak. waarschijnlijk is beter.

Lichaamstaal verraad je meestal omdat je je er niet lekker bij voelt om te liegen. Je durft de ander bijvoorbeeld niet goed in de ogen te kijken vanuit schuldgevoel. Ook kan het dat je je geen houding weet te geven. Je doet ontzettend je best om "normaal" over te komen, waardoor je juist vreemd over komt. Je krabt aan je neus, je speelt met je haar, probeert niet te lang of niet te kort in de ander z'n ogen te kijken, enzovoort. Wanneer je erbij na gaat denken hoe je "normaal" kan doen, kom je vaak juist vreemd over, net zoals bij onzekere mensen. En wanneer je liegt, ben je vaak natuurlijk ook een onzeker mens.

Helemaal met GRB eens. Wat je laat zien in lichaamstaal is de lichamelijke spanning die je lichaam (onbewust) voelt wanneer je iets vertelt dat niet klopt. Maar ook wanneer je iets vertelt dat je om andere redenen emotioneel raakt. Dit zijn dezelfde signalen die Leugendetectoren meten, bijvoorbeeld variaties in spierspanning en huidvochtigheid bijvoorbeeld. Alleen kan een leugendetector niet de oorzaak van die spanning meten, netzoals je je ook makkelijk kan vergissen bij het interpreteren van lichaamstaal. Misschien dat je denkt dat iemand liegt, maar dat diegene zich eigenlijk alleen maar schaamt, of opwindt...

Omdat we ergens toch bang zijn dat iemand voelt of merkt dat iemand liegt..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100