Waarom wordt het uitloven van een geldprijs als beledigend ervaren?

Ik heb via GV geleerd dat mensen die denken dat ze iets paranormaals kunnen, het als beledigend ervaren wanneer je een geldprijs uitlooft wanneer ze dat willen laten zien.

Ik sta daar echt van te kijken. Hoe zou dat nou *beledigend* kunnen zijn?

Paranormaalgelovers zien zichzelf graag als heel gevoelig, en als meer in balans dan niet-gelovers. Kunnen ze, met al hun gevoeligheid en gebalanceerdheid, niet door die geldprijs heenkijken? Zien ze dan niet dat het slechts bedoeld is als extra stimulans? Zien ze niet dat het bedoeld is om duidelijk te maken dat de uitlover bereid is iets substantieels op het spel te zetten?

"Je mag je gave niet te gelde maken", wordt soms gezegd. Maar als je, volgens de campagne, voor vijf Euro een Afrikaans gezin een muskietennet kunt geven, staat de beroemde prijs van James Randi gelijk aan 135 duizend muskietennetten. Als je dus net iets verder kijkt, geef je 135 duizend muskietennetten aan Afrika in ruil voor een demonstratie van je gave. Dat lijkt mij uiterst menslievend.

Of, actueler: ik heb ook via GV geleerd dat het maandinkomen in Haïti 10 dollar is. Diezelfde prijs van Randi geeft dus 100 duizend Haïtiaanse gezinnen een maandinkomen!

Hoe kan zoiets menslievends nu als beledigend worden opgevat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hm.. Je begeeft je op glad ijs.. Een 'gift' die je ten gelde maakt.. Dat is iets wat je niet doet, volgens geldende regels. Tenminste, dat is waarom ik denk dat mensen datbeledigend vinden. Echter, dat zijn de mensen die waarschijnlijk niet kunnen laten zien dat ze ook echt paranormale gaven hebben. Anders zouden ze indeerdaad het geld gewoon aan een goed doel kunnen schenken. Maar het is natuurlijk makkelijker om het een belachelijk idee te vinden dat er een beloning voor is, dan te bewijzen dat je het ook echt kan..

Omdat deze mensen hun 'gave' niet uit commerciëel oogpunt wensen te gebruiken. Zo worden zij snel vergeleken met types als Jomanda die gebruik (lees: misbruik) maken van de wanhoop van de zieken en rouwenden.

Voor mij, omdat paranormaal lariekoek is. Waarom winnen die mensen anders niet om de haverklap de staatsloterij of iets in die geest?

Omdat je dan veel te dicht in de buurt komt van deze zweverds. Elke keer dat je doorvraagt krijg je als antwoord: "Ik mag/kan hier verder niets over zeggen". Van wie dat dan wel niet mag of kan hoor je verder niet. Het zijn mensen die een geheim met ons willen delen zonder er over te willen praten. Wegduiken is het motto.

Het "je mag je gave niet te gelde maken" geldt niet voor een normale (echte) gave. Als je bijvoorbeeld de gave hebt heel handig te zijn met een voetbal kan je daar hardstikke veel geld mee winnen. Er is niemand die dat daarom misbruik noemt. Wat dit zegt over para-echte gaven waarvoor dit wel zou gelden? Dat ze minstens verdacht zijn, wellicht niet echt bestaand, en waarschijnlijk een illusie.

Het heeft iets weg van een talentenjacht. Laat jij je truukje zien? Dan krijg je van mij een platencontract! Net als dat veel (wannabe) artiesten zich te goed voelen om zich op te geven voor Idols en hun kunstjes te tonen voor een jury, zo zullen mensen voor het bewijzen van hun paranormale krachten niet bij jou op een sterretje willen komen staan. Als je iets goed kan, en je gelooft er zelf in, en anderen geloven in jou, dan heb je denk ik minder de behoefte om je op te geven voor jouw prijsje. Bedenk dat ze voor zichzelf niets te bewijzen hebben! Jouw geldprijs heeft iets denigrerends (ook voor mij, als niet-"gelover"). Misschien moet je je prijs niet willen uitreiken, maar gewoon vragen of je een paar hulpzoekers en paranormalen mag volgen. Dat zet denk ik meer zoden aan de dijk! Succes nog steeds!

@Cryofiel, ik heb dat zeker wel eens geroepen tegen je. Dus hier ook mijn mening. Wie zou er nu niet een miljoen euro willen hebben? De gedachte bij die beloning. Hoeveel geld moet er wel niet beloond worden om wel een goede alternatieve persoon te kunnen vinden? Weer een gedachte om de hoogte van een beloning vast te stellen. 1) Alsof we gelokt moeten worden om ons kunstje te kunnen vertonen. 2) Bovendien 'voelt' het aan om aan te tonen dat ons kunst te ontkrachtigen. 3) Ook 'voelt' het aan alsof met geld alles te regelen is. Ik spreek nu even voor mezelf. Geld is in mijn ogen een noodzakelijk kwaad. Omdat het noodzakelijk is om in een maatschappij als de onze te kunnen blijven leven. Alles moet geld kosten. De meest erge dingen wordt gedaan met als reden geld. De meest goede dingen worden gelaten vanwege geld en kosten. Even een heel extreem voorbeeld: Geert Wilders liet uitzoeken hoeveel het onze maatschappij KOST om de asielzoekers te bekostigen. Alsof alles om geld gaat. Ook zaken die niets met geld te maken hebben, maken wij er een geldkwestie van. Ik vind geld afschuwelijk. Ik heb geld nodig, maar wil absoluut niet veel geld hebben. Geluk kan niet met geld verkregen worden. Zelfs geldproblemen kan niet met geld opgelost worden. Ik wil niet meedoen met de staatsloterij. Stel je voor dat ik zou winnen. Zit ik met nog meer van die ondingen die je niet gelukkig maken. Kortom, voor mij belangrijke zaken zijn in dus niet geld. Met geld ben ik dus niet te 'lokken' of te motiveren. Zeker niet als ik het gevoel heb dat ik gelokt wordt in de trant van ik ben te koop. En zeker niet als ik het gevoel heb dat het TEGEN mijn kunstjes is. Die drie zaken, maken mij dat ik me beledigd voel. Ik denk dat dit geld voor de meeste spirituele, alternatieve en/of paranomale personen NIET BELANGRIJK is.

Diensten en dingen kun je kopen dat zijn dingen die je kunt maken of doen. Als je iets paranormaals kunt, moet je op passen. Vraag je er geld voor moet je het bij iedereen kunnen en dat kan dus niet. En de keuze moet aan de persoon zijn die paranormale dingen kan, het is zoals een cadeau je mag er niets voor terug verwachten. paranormale dingen werken niet alleen, met andere worden er zijn er altijd twee voor nodig en als de andere kant niets meer te vertellen heb, kun je aan deze kant ook niets meer vertellen. Dus je beledigt er altijd twee 1 kun je er voor betalen met geld en de andere niet, want daar heeft geld geen waarden. De gene die paranormale dingen kan, zal nooit geld accepteren, die kijk wel uit dan zegt de andere kant niets meer. Toegevoegd na 5 minuten: Je kunt het ook zien als paranormale dingen zijn verheven boven geld, want geld staat gelijk aan bedrog in die kringen.

Is mij ook een raadsel... Ik kwam laatst op een paranormale beurs en ik ging bij zo´n waarzegster zitten en zei dat ik wilde meevoelen wat ze deed... En toen liep ze meteen boos weg... Even later kwam ze terug en vroeg wat ik aan het doen was? Ik zei als ik bij een bakker kom en ik vraag wat die mij kan bieden dan laat hij mij zijn brood zien, en jij loopt meteen boos weg... Waarom laat jij niet zien wat jij te bieden hebt? Toen vroeg ik haar dat als ik een uitleg wilde of ze kon zien of ik haar wel ging betalen, toen werd ze helemaal boos... Ik kan niets met zulke lui, die zijn in mijn ogen niet fijngevoelig, integendeel, ze kunnen een beetje afstemmen en dan vangen ze een hoop geld... in mijn ogen oplichters... En zo zie jij, Cryofiel ook dat ze niet fijngevoelig zijn en snel op de kast zitten... Natuurlijk mag je je gave te gelde maken, dat doet een profvoetballer en ook een goede bakker, waarom niet een goede waarzegger, maar dan wel eerlijk zijn... Er zijn heel veel oplichters in het spel en door de bomen zie je het bos niet meer, dus kijk uit voor zogenaamde helderzienden...

ik ben echt niet vies van geld, het is verdomt handig in onze wereld als je er ruim over kan beschikken. je zult mij dan ook niet beledigen als je me een geldbedrag zou bieden om mijn "gave" (gave is eigenlijk niet het juiste woord, iedereen kan het leren, maar dat is een ander verhaal) te bewijzen. het nadeel is dat zodra ik mij wil bewijzen het niet werkt. ik kan alleen maar werken als ik mijn ego erbuiten laat. ik ben alleen maar een doorgeefluik, ik kan mij alleen maar afstemmen, zodra ik "gelijk"wil hebben of iemand wil overtuigen lukt het niet. Ik heb inmiddels verschillende mensen "genezen" en jij zou zeggen hjj/zij was anders ook beter geworden, misschien heb je gelijk, maar misschien ook niet. het aantal geslaagde behandelingen overschrijdt inmiddels het toeval. ik weet wat ik voel en om mijn gevoelens kan ik niet heen, die zijn echt. 90% van de dingen die ik bij een ander voel, slaan de spijker op zijn kop. of ik kan goed raden of ik kan mij goed afstemmen. jaren geleden stond ik ook aan de kant van de sceptici (ik heb een technische achtergrond) maar doordat ik steeds weer allerlei kleine "bewijzen" van het tegendeel heb ervaren kan ik niet anders dan het voor waar aannemen en door mij daar verder in te trainen ben ik steeds gevoeliger geworden, pik ik steeds meer signalen op. Ik heb trouwens een andere manier gevonden om ruimschoots over geld te kunnen beschikken, ik ga er vanuit dat het er is als ik het nodig heb en ben ervan overtuigd dat dat ook zo is, zonder twijfel. Jij zult mij niet geloven, maar het werkt wel dus mag je je geld houden, ik heb het niet nodig. Als ik een gift wil doen dan doe ik dat vanuit mijn hart en met liefde, zo geef ik geregeld maar dat hoeft niet altijd geld te zijn. ik geef veel spullen, liefde, tijd maar ook geld, zonder dat ik daar iets voor terug wil en dat is nog een reden waarom ik over genoeg middelen beschik. wat je uitstraalt krijg je terug. je hoeft me niet te geloven, maar het zou ook jouw leven een stuk makkelijker maken. begin morgen eens met iedereen die je tegenkomt een goedendag te wensen en doe dat vanuit je hart en met een glimlach, ervaar wat er gebeurd. kortom ik kan niets bewijzen, ik kan je wel laten ervaren.

Bronnen:
www.gusto-coaching.nl

Als je na maanden van discussie en een paarhonderd reactie's en uitleg nog niet begrijpt, dat hulp uit liefde, niets met geld te maken heeft, heeft het ook geen zin in dit ene antwoord het opnieuw uit te gaan leggen, dat deze mensen niet hun *truckjes* laten zien om een geldprijs te winnen. En wel om de eenvoudige reden dan paranormale mensen helemaal niets kunnen, gewoon helemaal NIETS! Ze zijn niets meer dan een tussenstation, een doorgever, een dirigent. Zonder de medewerking van de spirituele wereld, kunnen ze niets!! Vorig jaar heb ik met handoplegging iemand van een chronische tenniselleboog afgeholpen waar ze al maanden lang veel last van had en op het punt stond, haar werkzaamheden te stoppen. In slechts 3 min. waren de klachten weg en zijn tot nu toe niet teruggekomen, ondanks het fijt dat ze het zelfde werk is blijven doen! Toen ik dat hier ergens op G.V. vertelde, werd er me geld geboden om het truckje voor scepsis nog eens over te doen! Dat wil ik niet, dat gaat niet, en dat werkt zo niet! Ik heb niets gedaan! Ik kan niets! Zonder medewerking van gene zijde zijn wij niet meer dan klojannesen , die alleen maar vriendelijk zijn tegen onze naasten. Dus kan je het *truckje* niet laten zien voor geld! En ook niet voor honderd duizend muskietennetten. Als men na al die honderden of zelfs meer reactie's en antwoorden, nog steeds niet begrijpt, dat wij niets kunnen, ook niet voor een geboden zak met geld, dan is dat een beledeging, omdat het niet gaat om geld , maar om liefde! Hoeveel is de hulp aan je naaste waard om deze van een tenniselleboog af te helpen? Ze hoeft niet naar de dokter, geen 3 injectie's, geen medicijnen, geen werkverlet voor minstens 3 weken. Nou dan zit je gauw op 2000 euro, dat is de manier van denken in deze wereld, dat kan zo naar Haïti. Maar ik heb geholpen uit en door liefde en ik deed niets, ik was alleen de dirigent, de doorgever. Helpen uit liefde is het mooiste wat er is, het is het laatste in deze door geld verziekte wereld, dat nog puur is.

Paranormaal begaafden hebben geen moeite om met hun gave hun brood te verdienen maar zodra de million dollar challenge wordt genoemd is het ineens onethisch om geld te ontvangen voor de gave, of te belastend om de tests te doen. Het is makkelijker te zeggen dat je dergelijke uitdagingen beledigend vindt dan om toe te geven dat je de boel belazert. Als de gaven echt waren dan zouden alle vermisten toch gevonden worden, elke moord opgelost etc. Men brengt 'de gave'als een soort UPC aansluiting, soms werkt t soms niet. Maar zelfs als de gave zo nu en dan werkt zouden er toch veel meer bewijsbare succesverhalen moeten zijn ipv de boeken vol onbewijsbare anecdotes.

Ik ben niet paranormaal begaafd, en zeg eerlijk, ik heb er ook niet veel mee. Maar ik snap wel waarom ze niet tegen een geldprijs willen opdraven om "hun kunstje" te doen. Paranormale mensen zoeken niet allemaal de bekendheid op, en met het winnen van een geldprijs heb je dat wel. Je krijgt een hoop publiciteit over je heen, zowel positief als negatief, en er zullen talloze wetenschappers over ze heen vallen om hun paranormale theorieën te ontkrachten. Je moet heel sterk in je schoenen staan om daarmee om te kunnen gaan. Paranormale mensen zijn ook niet de hele dag bezig met hun kunstje, en ook niet op afroep. Op voorhand komt het ook negatief over. Geld te bieden als ze hun kunstje willen laten zien. Dat zal niet gezegd worden door iemand die wel in ze gelooft. Als je ze positief benadert en ervoor openstaat laten ze vanzelf wel zien wat ze kunnen, op hun eigen manier.

Dit heb ik gelezen in Psyche&Brein. Mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn om iets te doen, hebben helemaal geen extrinsieke motivatie nodig. Dit kan zelfs fnuikend werken!

Ze zijn ook helemaal niet menslievend. Het zijn oplichters, maar zeg dat niet, dan worden ze nog bozer. Gelukkig voor hun is dat de meeste mensen denken dat ze echt iets te melden hebben. Helaas jammer voor de mensheid. Gelukkig maakt de politie er niets eens gebruik meer van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100