Welk doel heeft je ego in je leven?

Ons ego wil graag gestreeld worden, we zijn allemaal gevoelig voor complimentjes, we hebben graag allemaal wel eens aandacht en bewondering voor dingen die we doen, kunnen we wel leven zonder ons ego?
Is het niet onze drijfveer in ons leven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een interessante vraag Ed, ik zal proberen het op een dusdanige manier uit te leggen dat de lezer 'er chocola van kan maken' ;) Daarbij moet ik eerst een andere overtuiging die ik heb beschrijven. Ik geloof dat iedereen incarneert en reïncarneert met het doel om levenslessen te leren, voor een ieder geldt weer een andere levensles. Sommigen onder ons hebben er al een of meer onder de knie en deze mensen kunnen anderen helpen. Dit gebeurt hoe dan ook, in ontmoetingen waarbij je van elkaar kunt leren. Met dit als uitgangspunt is het ego nodig om inzichten te kunnen bevorderen bij een ander, de ander iets te leren. Het is echter belangrijk en nodig, je eigen ego vaak te checken en motivaties voor je daden en woorden in alle oprechtheid onder de loep te nemen. Als het ego niet groot genoeg is, kunnen we niet voldoende aan een ander leren/doorgeven. Als het ego juist te groot is, schieten we ons doel voorbij. Ik vind het heel lastig om uit te leggen, maar het is een absolute overtuiging die ik heb en waarvan ik ook niet verwacht dat anderen er iets mee kunnen. Het heeft een hoger doel en als je dat begrijpt valt letterlijk alles op z'n plek en is het zo logisch als kaas. En nee, ik heb geen paddo's gegeten :P

Mijn ego heeft als doel het beste te zijn. Zoveel mogelijk doen, in zo weinig mogelijk tijd, en dan de beste prestatie leveren. Dus mijn ego heeft een duidelijk doel. Het is een groot drijfveer ja! Echter moet het niet groter zijn dan mijn lichaam, anders lijkt het me dat het er raar uit ziet ;) Dus niet te groot laten worden! En we kunnen niet zonder onze ego.

Het heeft tot doel,om jezelf verder te doen reiken dan je in wezen bent.

Ja het is een drijveer in ons leven. Het doel om je ego te strelen is dat je gewaardeerd wordt in het leven .Als je de grond in gestampt wordt kun je een dreun krijgen dat het je zelfvertrouwen kan beschadigen. Daarvoor zijn wij hier niet ,wij zijn hier om een gewaardeerde rol te vervullen .Dat geldt voor iedereen in de samenleving. De kunst is het ook zelf te voelen om gewaardeerd te worden ,door positief in het leven te staan en ook klaar te staan voor je medemens . Als je voelt dat je gewaardeerd wordt zal je een ander mens ook waarderen om wie hij is en wie hij/zij mag zijn .

Ik denk dat je ego jou hele handel en wandel bepaalt. Hoe reageer jij, en dus jouw ego, op je omgeving. Je ego is je bewustzijn en dat is allesbepalend. Daarom kun je niet leven zonder ego. Toegevoegd na 3 minuten: Laat ik er ook even bij vermelden dat ook gewetenloze mensen een ego hebben alleen reageert dat ego niet of niet positief op zijn of haar omgeving. Dit soort mensen willen ook gestreeld worden, aandacht krijgen en bewonderd worden maar de manier waarop ze hierom vragen is niet algemeen geaccepteerd. En dat kan ik me wel voorstellen.

Hoi Ed, Wat een goeie vraag zeg. Ik weet niet een antwoord, maar hopelijk komt er toch wat uit als ik intuïtief ga schrijven. Vandaar dit voorzetje om in de mood te komen. Ego. Er wordt in de spiritualiteit een overtuiging aangeleerd om het ego uit te sluiten. Omdat het ego je zoveel nare dingen laat doen, die eigenlijk helemaal niet belangrijk zijn. Het dient niet je innerlijke zelf. Vaak is het zelf een verdedigingsmechanisme om je je verdriet niet te laten voelen. Ook is de ego vaak aangeleerd. Overgenomen idealen vanuit de opvoeding. Ook dit is een reden om het ego te laten varen. Om zo dichter bij je werkelijke zelf te komen. Ego is ook een motivator. Het maakt namelijk dat je blijft doen wat je doet. Je ego wordt gestreeld en je wilt meer. Je gaat er nog meer in zitten, wilt nog meer dat je ego gestreeld wordt. Op een gegeven moment wil je anderen afdwingen om je ego te strelen. Energetisch gezien, is het een manier om energie te krijgen. ---- Ego brengt je naar de plekken waar je wilt zijn. Ego is een methode om de richting te vinden die voor jouw bedoeld is. Je hebt ego nodig om de taken te leren die je voor dit leven nodig hebt. Ego stuurt je. De complimentjes van anderen geven je een positieve impuls dat je op de weg zit die je op moet gaan. Daardoor blijf je gemotiveerd om diepgang in deze weg te vinden. Als je geen complimentjes meer krijgt, wordt het tijd om je richting aan te passen. Je bent kennelijk niet meer bezig wat je zou moeten doen. Je bent in die richting niet in on top of your game.

Het ego heeft als doel ons een rad voor ogen te draaien... Want het ego bestaat niet... Dus hoe illusoir kan het zijn? Jij leeft al zonder ego, want het bestaat niet... Dus je doet het al... Maar de overtuiging dat je er een hebt, dat zit er helaas nog en dat is verrekte hardnekkig, zie ik wel... Nee is geen drijfveer in ons leven, het is een DOODDOENERD...

Het ego heeft een beschermende functie. Het ego is er om de gevoelige kern te beschermen tegen kwetsuren. Ik zie het ego als een gulzige babbelkous die mij voortdrijft om te presteren zodat ik 'goed bevonden'wordt door mijn omgeving. Alleen is dit een loze bescherming. Want ik ben goed als ik volledig mijzelf ben. Als ik me teveel door het ego laat leiden, raak ik steeds verder van de kern, die ik zelf ben. Als het ego helemaal stilvalt zit erachter: het 'zijn'

Volgens mij is je ego gewoon wie je daadwerkelijk bent. Dus zonder alle poespas erom heen van mooie praatjes, en gedrag. Ego betekent ik. Dus natuurlijk is je ego je drijfveer. In principe is je eigen ik toch waar het om draait. Je moet eerst van jezelf houden voordat een ander van je kan houden. Als er nooit aandacht komt voor je eigen ik/ego, hetzij van jezelf, hetzij van een ander dan verpieter je, en zak je weg in je eigen vergetelheid. Dus je houdt jezelf staande en gaande.

Even nog een keer, het bericht was verwijderd, verplaatst? Het is goed voor een mens om een compliment te ontvangen, het streelt inderdaad onze ego. Het is belangrijk om je waardevol te voelen. Mensen die nooit een compliment ontvangen zich niet waardevol voelen doordat complimenten uitblijven, zijn zeer vaak eenzaam, erg triest, vind ik. Kijk naar kinderen op school die niet interessant genoeg zijn, zij zijn ook vaak alleen of eenzaam. kinderen die veel aandacht krijgen om welke reden dan ook, zijn vaak populair. In een vroeg stadium onstaat dan al onzekerheid. Het ego heeft het dus zeker nodig! Het is zeker een drijfveer in je leven! Kunnen wij zonder ons ego? Ego= Ik Zonder 'ík' ben je niet. Ego is een gevoel, een emotie, dus het is een levend deel van de mens.

Je ego is de hoofddrager van je karakter, dus alles wat je bent. Je ego bestuurt je persoonlijkheid en geeft je de drive of de vleugels om door te pakken of los te laten. Je ego hoeft niet egoistisch te zijn, mensen met een groot en zuiver ego herkennen we vaak snel. Ego heeft dus ten onrechte vaak een negatieve naam. Met je ego kies je voor goed of kwaad, kies je voor jouw voordeel of tilt het je boven jezelf uit, als je je altruistisch opstelt en menslievend bent. Met je ego kun je ontvangen (of graaien) of geven op alle denkbare manieren en zodoende doorbraken bewerkstelligen. Met je ego kun je je verplaatsen in een ander en daardoor mensen helpen zichzelf te begrijpen om een betere keuze te maken. Je ego is, mits goed ontwikkeld de stuurman van je ziel en de kapitein op het schip wat je lichaam heet, in de oceaan die het leven heet. Houd dus goede koers.

Eigenlijk bestaat het ego niet, het heeft alleen als doel om je te kunnen aarden, en het daar aan ondergeschikt aan te maken. Want wij zijn allen verbonden als mensen op een hoger niveau. Maar om toch de illusie te wekken van afgescheidenheid, is er het ego geschapen. Dus samengevat is het nodig om ons te kunnen ontwikkelen en te groeien.

Mijn ego loopt geregeld een deuk op, maar ik ben zo blij dat ik hem heb, ik kan hem overal de schuld van geven, over hem liegen, vertellen hoe groot hij is of hoe klein zonder dat iemand hem ooit gezien heeft en dan toch laat hij mij zo ontzettend goed voelen. Ik zou niet zonder hem willen, laat staan kunnen. Mijn lieve ego

Ons ego is, vooral in het begin van ons leven, nodig om ons een plaats in de samenleving te 'veroveren'. Laten we elkaar geen mietje noemen, we laten zo af en toe, hetzij regelmatig, ons ego profileren om ons in het leven staande te houden. Om ahw te 'overleven'. Naarmate we leren en inzicht vergaren neemt de noodzaak van ons ego te laten profileren, af. We kunnen het nu op eigen kracht, met erkenning en herkenning van onze werkelijke kracht. Dank je wel ego, om een periode van onzekerheid te helpen overbruggen. Maar nu heb ik je niet meer nodig. Ik kan het nu zelf.

Het doel van mijn ego, in mijn leven is als een goeie mens sterft...

Het ligt er aan wat je onder ego verstaat. Daar zijn grote verschillen in opvatting over. Er zijn zelfs theorieen die het ego definieren als de enig echte kern. Een andere definitie is: het instrument waarmee je je psychische eenheid opbouwt en bewaart. Dit ego is van groot belang om gezond en in leven te blijven. En ja, complimentjes horen bij dat ego. Wie eet er nu alleen gezond en nooit eens lekker?

Mijn ego is mijn IK, de plek die IK in het leven inneem. Helaas heeft het woord ego vaak een negatieve klank (egoïstisch, egocentrisch) maar dat is maar net hoe je het bekijkt. Zonder ego zou ik niet mezelf zijn. Mijn ego zegt mij dat ik mezelf mag zijn, dat ik niet JIJ ben of HIJ of ZIJ maar gewoon IK. Mijn ego is niet zo dat ik voortdurend de beste, snelste of leukste hoef te zijn. Daarvoor ben ik bij lange na niet egoïstisch genoeg :) Waarom zou ik alles beter of sneller moeten doen? Als je je niet haast en rustig aan door het landschap (leven) gaat, zie je veel meer dan wanneer je alleen maar haast hebt. Ik hoef niet zo nodig aan de top (heb trouwens hoogtevrees) Mijn ego is zodanig dat ik op mijn manier van het leven kan genieten met respect voor mijn medemensen. En dat vind ik veel belangrijker! It's lonely at the top.... geef mij maar de gezelligheid van de massa die daaronder zit.

het ego houdt ons staande en zorgt dat we het leven en de wereld aankunnen Ed. heel handig dus. ook is ons ego voor van alles gevoelig. ik zou niet zonder willen. wel heel mooi hoor, egoloos zijn en je daardoor een enorme verbinding met alles kunt ervaren. er volledig in opgaat zonder ego. dus het ego houden we erin.

Je ego is een mooie plant die alsmaar water en voedsel nodig heeft anders gaat hij slap hangen en uiteindelijk bij gebrek aan water en voedsel zou ze kunnen overlijden. Binnen in de plant die je ego is zit de kern,de pit waaruit ooit de plant is gegroeid, dat is eigenlijk de essentie van de plant, het innerlijk van het ego. Die is ook belangrijk want anders was de plant nooit ontstaan.

Weten jullie wel dat wij helemaal niet in STAAT zijn om objectief iets te zeggen over het ego. Want op het moment dat je dat wil doen, word je alweer beperkt door je eigen ego.

Volgens mij is het doel van het leven juist je ego op te geven zodat alleen wat overblijft je wezelijke zelf is. Zoals je was toen je geboren werd. Het ego is er niet voor niets het is door jezelf gevormd zodat je dat weer af kunt werpen . Het is niet voor niks dat Jezus zei ,word weer kind en gij zult in het paradijs zijn. Ego, niks mis mee. maar je kunt er ook verder niks mee. (wanneer je meer beleven wilt dan alleen het aardse)

Wat een mooie vraag Ed! +1 ;) ik was toevallig vandaag op zoek naar ego, egocentrisme en egoloos en wat de verschillen zijn wat je eraan kunt doen en ook of het met Spiritualiteit te maken kan hebben, ik vraag me af of je van je egocentrisme af kan komen als je je wilt verdiepen in de Spirituele wereld, ego werkt ook mee aan respect en respectloosheid, hoe meer je aan je egocentrisme werkt hoe meer respect, bewustwording, bezinning, inzicht er in je leven komt, ik stuitte op de volgende site die alles zegt over Ego, Ego-transformatie, Egocentrisme in de samenleving en in je relatie.. zocht een pakkende vraag die ik kon stellen over Spiritualiteit en Ego.. wat doet het met je ego, maar eigenlijk vind ik jou vraag al voldoende.. Boeiend om te lezen... > de volgende bronnen

De geboden die onze Schepper aan ons heeft gegeven zijn samengevat in de woorden: Heb de Here lief boven alles en heb je naaste lief (want hij is als) als jezelf. (Geef het even aan als je de tekstverwijzing wilt weten, dan zet ik die in de reactie. Maar zonder dat, weet je deze geboden ook wel, denk ik.) Het doel van je ego is dus om een manier te vinden waarmee je je medemens kunt liefhebben. De ander liefhebben zoals je jezelf liefhebt. Ook wel verwoord in het (negatieve) spreekwoord: 'Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet'. Veel mensen, zo niet alle, komen echter niet verder dan alleen zichzelf lief te hebben. Dan mis je dus het doel van je ego. Dat is dus zonde, want zonde betekent: je doel missen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100