Is het terecht dat de Hedwigepolder terug aan de zee wordt gegeven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind het niet terecht en vraag me af wat dit in de dierenwereld zal vernietigen.

Nee. Je bent toch van de zotte als je eerst met heel veel moeite land droog gaat leggen (aan de zee onttrekken), om dit geheel later weer onder water te zetten... Over kapitaalvernietiging gesproken.

Klinklare onzin! Alsof de zee nog niet genoeg ruimte heeft!

Ja terecht, het was gestolen, dus met alle recht terug naar de eigenaar...

Dat ligt er helemaal aan tot welke partij je behoort,de(terecht) boze Zeeuwen of de voorstanders van het plan!

Ja. Het is natuurlijk altijd de vraag: We gaan een stuk land ontginnen. Daarmee raakt 'de natuur' ruimte kwijt. Door nu op een andere plek de natuur zijn gang te laten gaan, hou je per saldo een positief beeld over. Wel lastig voor de mensen die er wonen natuurlijk.

Ja, het belang overtreft in dit geval het individuele belang. Toegevoegd na 2 minuten: Daarnaast is het helemaal niet zo een groot stuk én worden de dijken vernieuwd wat goed is voor onze veiligheid. Toen de oosterscheldekering werd gebouwd was er ook veel kritiek, nu worden we erom geroemd.

Op sommige weidevelden leggen we ineens parkeerplaatsen aan, en sommige parkeerplaatsen worden weidevelden van gemaakt, Als dat nou zo uitkomt och... of gaan we dan ook met spandoeken boe lopen roepen?

Iedere schaker weet dat je soms een pionnetje moet offeren om de partij te winnen. In dit geval herwinnen we hopelijk de goede band met Vlaanderen (al hebben we onnodig sympathie verspeeld) en compenseren we mogelijk wat van onze misdragingen naar de natuur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100