Hoe kan een erg dominant type persoon worden bedaard?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een ander wilt veranderen dan werkt het beste om jezelf te veranderen. Negeren of ook dominant gedrag vertonen kan zeer irritant zijn voor die gene. Om iemand te veranderen werkt praten meestal niet. Dan [dwing] je het op. Door je gedrag te veranderen ga je communiceren door lichaamstaal en gek genoeg luisteren we er bijna altijd naar.

Door die persoon te negeren. Dat werkt het allerbeste. Er tegenin gaan werkt juist averechts.

Geef hem zo veel mogelijk gelijk, en vraag hem advies. Door het soort zaken waarin je hem gelijk geeft, en door de soort vragen om advies, kan je hem sturen om in een bepaalde richting te denken.

Absoluut negeren en hem duidelijk maken dat je hier niet van gediend bent

Ik neem aan dat hij in gezelschap dominant is. Allereerst zijn aandacht vragen, en daarna zeggen dat hij MOET luisteren dat je hem iets heel erg belangrijks wil zeggen, als je zijn aandacht hebt, zeg hem dat je hem erg op prijs stelt in jullie vriendenkring, maar dat er meerdere zijn die graag hun zegje/mening willen geven. In de privesfeer kun je zo iemand het beste erop attent maken dat je het niet prettig vind, en zijn toon moet aanpassen, anders kan het "schade" oplopen in onze relatie, ruzie, schelden etc.

Volgens mij hangt het af van je relatie met die persoon. Zie je iemand maar zelden zou ik zeggen, zoveel mogelijk ontwijken en indien dat niet mogelijk is: negeren. Is het echter iemand uit je naaste kring, dan (hoe moeilijk ook) is de confrontatie toch de beste optie. Iemand die zo doet verandert niet makkelijk TENZIJ echt iedereen hem/haar negeert. Dat zal in de praktijk niet zo zijn dus iemand zal altijd weer terugvallen in zijn gedrag. Dus, in een gesprek het erover hebben, liefst met een paar duidelijke voorbeelden en uitleggen dat het je enorm stoort en dat je dat liever prive uitlegt dan dat je die persoon "en public" tot de orde roept (maar dat je dat wel gaat doen als het gedrag niet verbetert)

Ik heb ooit een training sociale vaardigheden gehad, waar het volgende me van bijgebleven is: Naast de karaktereigenschappen 'dominant' en 'onderdanig' enerzijds, is het ook belangrijk om te kijken naar 'agressief' en 'vriendelijk' anderzijds. Degene die 'onderdanig' zijn, zijn vaak niet agressief maar 'vriendelijk' en 'dominante' mensen combineren dit vaak met een 'agressieve' benadering. De kunst om een 'dominant' en 'agressief' persoon te benaderen, is door zelf de 'dominant' en 'vriendelijke' weg te kiezen. Als jij je 'onderdanig' opstelt, bijvoorbeeld uit angst voor een agressieve reactie van zijn zijde, is de kans groot dat hij daar misbruik van maakt en over je heen gaat lopen. Als jij zelf hem ook met agressie benaderd, is de kans groot dat er een groot conflict ontstaat. Kom dus steeds op voor je mening en laat geen misbruik van je maken, maar blijf vriendelijk.

Heel eenvoudig goed gedrag belonen en slecht gedrag negeren,het werkt echt. ik heb er iig goede resultaten mee

Indien de dominante persoon de partner het leven zuur maakt en er na overleg geen verbetering optreedt, dan is het de hoogste tijd om zo,n relatie te beeindigen. Overige situaties die niet in de relationele sfeer liggen zoals dominante collega,s, buren, familie oid kan men straal negeren.

Vaak heeft zo'n persoon verkeerde dingen gezien in zijn jeugd, maar ook een verkeerde aanpak gehad in zijn opvoeding. Dus het zit nu zo opgeslagen op zijn chakrapunten. Doordaar een te werken of door andere iets aan te laten doen kan zijn karakter veranderen.

Zo iemand zou ik simpel iets vertellen over mensen die heel veel voor anderen hebben betekent en toch nooit in de belangstelling wilde staan. Vertellen dat iedereen even belangrijk of onbelangrijk is en iedereen ook uniek is. Misschien dat het zou helpen. maar als iemand zo is, is het wel moeilijk voor hem om zich te verbeteren, echt niet eenvoudig.

door zijn ego te spelen laten hem denken dat alles zijn beslissing is, dan gaat die alle beslissingen maken maar volgens je advies ;) Toegevoegd na 1 minuut: -d

emotionele explosieve personen.die zijn of kunnen bang en onzeker zijn.en verbergen dit door dominant te zijn. dit komt vaak voor vanuit een trauma

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100