Hoe zou je iemand kunnen noemen, die opbloeit van andermans problemen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

komt waarschijnlijk door iemands onzekerheid of zijn/haar eigen leven, dus als je een nette en vriendelijk omschrijving wilt geven kom je waarschijnlijk al snel op termen als 'onzeker persoon', 'persoon die nogal jaloers is' etcetera. maar als je je onvrede over zo'n persoon wilt uitdrukken zijn termen als 'verdriet-smuller', 'aasgier' of 'ramptoerist' wellicht beter te gebruiken :D.

Bedoel je iemand die geniet van Schadenfreude? Een sadist kan, maar dat heeft een erg negatieve bijklank.

Sensatiezoeker?

Rampentoerist?

Smeerlap. (als het een vrouw is: smeerlapin :-P )

Een slecht genieter!

Goeie vraag! Een sadist zou kunnen, al is de betekenis daarvan toch anders. Die geniet van het pijnigen van een ander. Nee, ik denk niet dat daar een specifiek woord voor is!

Het opbloeien noemen we leedvermaak. De persoon die vaak leedvermaak heeft, daar is geen aparte naam voor.

Is dat niet een sadist?

Een negativiteitsbloeier.

Een parasiet en een gevallen engel (een duivel dus)!

Gewoon iemand die geniet van het leed van een ander, kortom, gewoon iemand met leedvermaak, volgens mij geen speciale naam voor.

Dat is iemand die vooral zijn eigen problemen niet onder ogen wilt komen. Die van de ander zijn dan een perfecte afleiding en geven diegene een soort geruststelling dat hij bij hem/haar nog lang niet zo erg is.

Een onmens!

dat kan een ziek persoon noemen (het geeft een kick om andere te zien lijden, heeft te maken met oa endorfine) je kan zo iemand ook een realist noemen (vind het naar voor je n wil je helpen, maar ik zie dat mijn problemen niet meer zo erg zijn dus krijg weer moed en bloei helemaal op) je kan zo iemand ook hulpverlener noemen ( nu weten we eindelijk waar de schoen knelt, nu kunnen we verder hiermee, ik ben helemaal gemotiveerd om me in te zetten voor je en bloei hiervan op want dit is wat mijn werk zo zinvol en nuttig maakt) er is niet 1 naam voor. kick je op de pijn van anderen (lichamelijk of door pijn die het leven en problemen met zich mee brengen kan) ben je een rasechte sadist

dat zou een verdomd goede hulpverlener kunnen zijn. want een hulpverlener die depressief wordt van andermans problemen,daar heb je ook niks aan,die werkt niet lang. ik kan me voorstellen dat hulpverleners bij bepaalde problemen waarmee ze maken krijgen,opbloeien.eindelijk eens iemand met een interessant idee,kan hij/zij denken en daarvan opbloeien. interessante vraag,ik bloei er helemaal van op.:-) Toegevoegd na 1 minuut: hulpverlener,dus.

ik noem het: mijzelf... of haatliefhebber

een sociaal assistent

Ik vind zo iemand een zuiger.

Een soapverslaafde. Enkele positieve soaps buiten beschouwing gelaten smullen heel wat mensen van de streken die in soaps en roddelbladen beschreven worden. Als je je daarmee laaft lijkt het me dat je toch wat ander vertier zou kunnen zoeken, er is al genoeg ellende op de wereld. Helaas heeft leed amusementswaarde, dat geeft aan dat we als mensen nog een eind moeten doorontwikkelen om de wereld tot een betere plaats te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100