Doet een tv in Nederland het ook in Australië?

Op het eerste gezicht een wat vreemde vraag misschien. Maar nu las ik dat voor het africhten van de elektronenstroom deze wordt gestuurd door een magnetisch veld wat ongeveer dezelfde kracht heeft als het aardmagnetisch veld. Dat veld in de tv is naar beneden gericht waardoor de tv op het zuidelijk halfrond een sterker magnetisch veld moet creeren om in te gaan tegen de uitgaande aardmagnetische stralen.

Als ik dat zo lees denk ik misschien was voor oude tv's zo, maar is het nu echt zo dat een tv hier het wel doet maar in bijv. Australie het niet. Of is het effect zo gering dat je dat niet merkt of is er een bepaalde module in de tv die dat kan corrigeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, het beeld zal een beetje verschuiven, dat kan je al merken als je je ouderwetsche CRT draait, scheelt een retourtje Australië inclusief toeslag extra zware bagage.. https://www.youtube.com/watch?v=Z2k8wKHIJCE Toegevoegd na 4 minuten: https://youtu.be/_yEu2R1gYSs?t=5m25s Hier zie je goed welke uitwerking een magneet kan hebben op een monitor (ook CRT). Maar nog steeds blijft het met zo'n sterk veld nog werken, de minimale verschillen met Australië en de EU zal lang zo spannend niet zijn als de magneet gebruikt in het filmpje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100