Maakt een zwaardere auto makkelijker een scherpe bocht dan een lichte?

Ook met betrekking tot krachten (normaal- en zwaartekracht)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee een licht voertuig maak makkelijker scherpe bochten, massa wil altijd door gaan in de huidige beweging, dus een voertuig met minder massa zal makkelijker draaien.

Nee. Dat heeft niets met gewicht te maken. Het heeft te maken met de hoogte van het zwaartepunt en met de grip van de banden. Met een lage auto kun je sneller door de bocht dan met een (hoge) vrachtwagen. Zachter rubber heeft meer grip op de weg dan harder rubber. Daar weten auto coureurs alles van.

Nee . Juist niet . De energie die zeg het object ( voertuig ) recht door heeft is in combinatie met snelheid enorm en neemt toe naarmate dat meer gewicht heeft . En dat de hoek omkrijgen geeft extra frictie op de banden ( warmte ) ( een jumbo op de landingsbaan kan ook geen bocht maken ) dan tevens de hoogte het zwaarte punt . Dus waar zit hef gewicht zit dat hoog dan kiepert die om zit het laag schuift het weg ( driften ) Dus hoe dichter bij niks ( in gewicht:)) des sneller vooruit en ook de hoek om en daarna weer sneller op snelheid . Een zand auto ( vol ) is bijna niet te remmen en die massa wil recht door op z'n wielen of niet .

Nee, dat heeft vooral te maken met de stuuruitslag van de auto. Hoe verder de wielen kunnen draaien (en sommige auto's kunnen dat met 4 wielen) hoe scherper een bocht kan zijn. De antwoorden hierboven veronderstellen dat hoge snelheid een factor is, maar dat staat nergens in je vraag. Op lage snelheid is het alleen stuuruitslag en niks meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100