Als je een goudvis in een pan met water doet, en dit water laat koken... Hoe zal de vis dan reageren, en wanneer zal hij overlijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar zijn daadwerkelijk expirimenten mee gedaan. Het gekke is dat als je het verwarmen heel langzaam doet, de goudvis niet zal reageren omdat de verandering zo langzaam gaat. Als je het snel doet en voorbij een zeker punt heeft hij het natuurlijk wel door. Waarschijnlijk zal hij in eerste instantie wild gaan zwemmen in een poging weg te koemn, misschien tegen de tijd dat hij dood aan het gaan is juist heel loom worden. Ik weet niet de exacte temperatuur waarbij hij doodgaat, maar je kan er zeker van zijn dat dat wel gebeurd.

Als het water te warm wordt

Waarom wil je dit weten?

De goudvis blijft gewoon rustug, want goudvissen kunnen helemaal niet overlijden

Ik denk dat ie boos op je wordt, en 3 minuten en 23 seconden zal overlijden

wetenschappelijk onderzoek: 10 kommen water op normaal temp. verwarm ze allemaal een voor een, met verschillende snelheden. let op wanneer de vis in paniek raakt en wanneer de vis sterft. zijn het bij dezelfde temperaturen heeft snelheid geen effect. probeer het maar uit een vis kost maar een paar euro dus je bent denk ik rond de 25 euro kwijt aan dit experiment.. maar let op er kunnen verschillen optreden sommige vissen houden het langer vol dan anderen, dus misschien is het handig om dit experiment later over te doen.

Wie wil dit in godsnaam weten? Je hebt er overigens meer aan als je weet wanneer hij gaar is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100