Wat zijn de meest geluidsdichte materialen/elementen?

Stel je hebt een holle blok met daarin een geluidsbron die heel hard kan en hele lage en hele hoge tonen kan produceren. Van welk materiaal kan die blok dan het beste worden gemaakt?

Ik bedoel daarbij dus geen creatieve aanpassingen zoals gekreukelde of bobbelige oppervlakten/stoffen. Maar materialen die gewoon heel weinig in trilling kunnen worden gebracht.
Maar ik verkeer hieromtrent wel in onzekerheid omdat die dempende stoffen misschien nu juist wel een goed materiaal kunnen zijn; dat weet ik dus niet.

Ik dacht daarbij bijvoorbeeld aan diamant omdat dat zo hard is. Maar is die dan ook het beste bestand tegen hoge en lage geluiden.

Misschien is er geen materiaal dat zowel hoge als lage stoffen kan weerstaan. In dat geval zou ik graag weten welk materiaal juist hele hoge geluiden of juist hele lage geluiden kan weerstaan.

En zoals vanzelfsprekend laten we het vacuüm maar even buiten beschouwing.

Weet jij het antwoord?

/2500

Materialen die geen trillingen kunnen absorberen en het dus tegenhouden (eigenlijk is het weerkaatsen), zullen het snelste sneuvelen. Diamant is de sterkste stof op aarde, maar aan trillingen die krachtiger zijn, zal het niet kunnen weerstaan. De sterkste stoffen zijn zij die het geluid kunnen opslorpen, of doorlaten. Maar dat vroeg je dus niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100