Waar bestaat stof uit?

Gewoon thuis, op je werk en zelfs op straat wat in de lucht dwarrelt en wij ook inademen.
Zit er bijvoorbeeld ook deeltjes steen, ijzer of hout bij?
Tot stof zult gij wederkeren luidt de spreuk toch?
Geldt dat voor alles op aarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stof omvat alle soorten deeltjes van organisch en anorganisch materiaal, die zo klein zijn dat ze enige tijd in de lucht kunnen blijven zweven. Hoe groter het oppervlak van de deeltjes in verhouding tot hun gewicht, des te langer ze kunnen blijven zweven als ze bijvoorbeeld van de vloer opgewarreld zijn. Het stof dat je in huis vindt bestaat grotendeels uit dode, afgestoten huidcellen van mens en dier. Maar afhankelijk van de activiteiten die in de ruimtes plaatsvinden, bevat het huisstof ook papiervezels, kledingvezels, bouwmaterialen, insectresten, stuifmeel en zwammen. In de ruimtes met normale activiteit schommelt de hoeveelheid stof van 0,05 tot 1,00 mg/m3. De grootste hoeveelheden stof vind je in ruimtes met veel activiteit en tabaksrook, en stof begint ongezond te worden vanaf een hoeveelheid van 3 tot 5 mg/m3. Ook in de natuur komt stof voor. Daar is het afkomstig van de verwering van gesteenten en menselijke activiteit, en in de ruimte zit kosmisch stof.

Bronnen:
http://wibnet.nl/hoe-zit-dat/waar-bestaat-...

Dat hangt er vanaf wat voor stof je precies bedoelt. in de lucht komt fijnstof voor van uitlaatgassen. gewoon stof kan uit haren en overige dingen bestaan maar de uitwerpselen van de huisstofmijt zullen er ook tussen zitten.

In antwoord op je laatste vraag: ja, dat geldt voor (bijna) alles op aarde. Organisch materiaal, waar planten en dieren van gemaakt zijn, zullen na hun dood worden afgebroken tot moleculen die weer in de kringloop kunnen worden opgenomen. En anorganische vaste stoffen, zoals rotsen en stenen, zullen door erosie en verwering uiteindelijk tot kleine deeltjes worden afgebroken. Alleen het vaste deel van de aardkorst dat niet aan erosie onderhevig is, is van dit proces uitgesloten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100