Wat is de snelheid waarmee stroom door koper gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In onafgeschermd koper is het ongeveer 96% van de lichtsnelheid, maar in een typische coax kabel is het ongeveer 66% van de lichtsnelheid.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_of_electricity

Met de snelheid van licht.

ong. 200.000 kilometer per seconde

Bronnen:
http://www.wetenschapsforum.nl/index.php?s...

Volgens mij lichtsnelheid. een leraar legde het vroeger zo uit: Je hebt een pvc pijp vol met knikkers. Op het moment dat je een knikker in de pijp stop, valt er aan het andere eind eentje uit. Nagenoeg zonder tijdsvertraging. Vervang het woord pijp door koperdraad en het woord knikkers door elektronen en je hebt een beetje een idee waarom dat zo snel gaat.

is heel erg afhankelijk van het verbruiksapparaat wat er op is aangesloten en de dikte van de draad. Een lamp op een grondkabel aansluiten heeft laag verbruik (snelheid) en weerstand. Een straalkachel op een telefoondraadje juist andersom. Daardoor gaat de draad ook warmte afgeven en zal uiteindelijk doorbranden.

Met ongeveer 50% van de snelheid van het licht, aangezien er veel energie verloren gaat in de vorm van warmte (gloeilamp). Uiteindelijk hangt het van de weerstand van de kabel (geleider) af, en deze is nooit nul

ik wou net zeggen, lichtsnelheid kan niet omdat de stroom deeltjes weerstand krijgen in het koper. bekijk de link voor de Fysische eigenschappen van koper.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koper_(element)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100