hoe werkt nou precies die zwarte lap onder het rauwe vlees in de verpakking?

bij vlees dat moet worden gebakken of gekookt (wat in ieder geval niet zo te eten is) ligt altijd een zwarte strip/lap/plak
waar is dit van gemaakt en waarom is het zwart?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Velletjes in polyprop, cello of colorpaper als separatie. Grotere formaten of rollen in colorpaper of wetstrenght voor gerbruik in koeltoog of als verpakking. Deze twee papiersoorten zijn natsterk, maar colorpaper is extra behandeld om verkleuring van het vlees tegen te gaan.

Bronnen:
http://www.epacking.be/food/N_frame.html?h...

Naar mijn weten is het niet altijd zwart. Het kan allerlei kleuren zijn, afhankelijk van de kleur van het bakje waar het in zit. Het lapje dient om vrijgekomen vocht (en dus ook resten bloed) op te vangen en te absorberen. Dan wordt het niet een bloederige bende in je bakje. Ziet er wat netter uit richting de klant die het vlees koopt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100