Wat is gezonder: Boterham met kaas, of dezelfde boterham maar dan als tosti?

Weet jij het antwoord?

/2500

Maakt geen verschil. Tosti is vaak nog beter als je kijkt naar calorieën. Je snijd dan meestal de randjes van het brood eraf.

Tosti, omdat een deel van het vet uit de kaas achter blijft in het tosti apparaat. Daar ontkom je niet aan.

ik zou zeggen boterham met kaas, omdat je bij een tosti meer boter gebruikt.

Deze idioot geeft als antwoord dat het niet uitmaakt, maar vermeld erbij het mogelijk geen goed antwoord is, maar een mening. Voor het geval dat je je aan dit mogelijk verkeerde antwoord ergert dan spijt dat me voor je. Evengoed wens ik je veel plezier met deze site.

Als je tosti hetzelfde belegd en besmeerd is als de boterham,en niet te donker geroosterd is, maakt het geen verschil.

Hangt er vanaf hoe je de tosti maakt. In een elektrische tostimachine wordt 'ie geroosterd. Dan krijg je geen extra vet in je tosti. Ik hou zelf van een tosti gebakken in roomboter (tja, daar heb je het al)... erg lekker, maar er zit natuurlijk wel wat extra vet bij. Maar of dat bij nader inzien ongezonder is... je hebt ook vet nodig om je lichaam in goede conditie te houden (maar je kan dit ook overdrijven). Als de tosti wordt geroosterd, dan denk ik dat ze even (on)gezond zijn.

Er verandert chemisch weinig bij het maken van een Tosti. Er zal iets water en wellicht wat vet minder in zitten. Als je 'm verkoolt is een Tosti zeker ongezonder.

Ik vraag me eigenlijk af waarom deze vraag bij natuur- en scheikunde is geplaatst... Het is allemaal niet gezond, er zit kaas in en dat is vet.

t'zal al met al weinig uitmaken, ok er blijft wat vet achter in het tostie ijzer, maar dat mag geen naam hebben! verder is er natuurlijk vrijwel geen verschil. tís wel lekkerder!

Gezond.... dat hangt er vanaf of je het vet nodig hebt of dat je op gewicht bent

Bij verhitting treedt. afhankelijk van de bereikte temperatuur, afbraak op van hittegevoelige stoffen. Ter vergelijking: rauwe andijvie bevat bijvoorbeeld meer voedingsstoffen zoals vitaminen dan gekookte. Dus brood niet roosteren als je optimaal va de voedingsstoffen wilt profiteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100